Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Mooi om mensen in hun kracht te zetten’

  Hoe ben je zo in dit vak gerold?
  ‘Ondernemen zit bij mij in de familie. Mijn vader had vroeger een kantoorboekhandel in Delft en vanaf zeer jonge leeftijd ben ik al betrokken bij het runnen van een onderneming. Na het behalen van mijn vwo-diploma heb ik eerst mijn verpleegkunde A-diploma gehaald in het Rode Kruis ziekenhuis te Den Haag. Daarna heb ik ruim 12 jaar gewerkt in het Reinier de graaf Gasthuis in Delft op de kraamafdeling. Met deze ruime ervaring op zak in de gezondheidszorg besloot ik me in 1994 om te scholen tot huid- en oedeemtherapeut. Om dit te behalen, volgde ik een HBO-opleiding op de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Het doel was om samen met mijn echtgenoot, die al een fysiotherapiepraktijk aan huis had, een gezamenlijke praktijk te starten. Mijn man en ik hebben om die reden dan ook ons huis laten verbouwen, zodat we ruimte hadden voor zo’n dergelijke praktijk aan huis.Binnen deze praktijk konden we elkaar dan mooi aanvullen. Twee jaar geleden heeft mijn man zijn fysiotherapiepraktijk verhuisd naar een ander pand, waardoor ik nu de beschikking heb over de gehele praktijk, bestaande uit twee behandelkamers en een wachtkamer. Het team van Huid- en Oedeemtherapie Kempers bestaat nu uit vier personen, waaronder een stagiaire. Kortom: ik ben dus eenvoudig begonnen en heb mijn praktijk in 20 jaar beetje bij beetje opgebouwd.In het begin focuste ik mij voornamelijk op oedeembehandelingen bij borstkankerpatiënten, maar in de afgelopen jaren zijn er vele andere behandelingen bijgekomen, zoals laser-behandelingen, de uitgebreidere combinatietherapie wat betreft de acnebehandeling met de dermapen, de verwijdering van goedaardige huidaandoeningen met de cryopen, enzovoorts. Daarnaast zijn er ook nieuwe technieken in de oedeembehandeling ontwikkeld, zoals de massagepomp en lymftape. Ook blijft het aanmeten van medisch elastische steunkousen als vanouds een essentieel onderdeel van ons vak.’

  Wat vind je zo leuk aan dit werk?
  ‘Mijn werk is mijn hobby. Ik vind vooral de paramedische kant van het vak heel erg leuk. Er komen veel patiënten in onze praktijk die te maken hebben gehad met een vorm van kanker; een groep die wij goed kunnen helpen door middel van oedeem- en littekentherapie. Daar ligt dan ook mijn passie. Ik behandel en ondersteun deze mensen, zodat ze weer zo optimaal mogelijk kunnen functioneren in de maatschappij en lichamelijk vooruitgaan. Ook vind ik het heel leuk dat ik niet één of ander protocol afwerk, maar dat iedere patiënt juist anders is en iets anders nodig heeft. Ik vind het mooi om mensen weer in hun kracht te zetten, en ik kan dan ook genieten van ieder stapje vooruit. Ons motto is: ‘Persoonlijke aandacht, vertrouwde zorg’. Voor mij is het een uitdaging om voor iedere patiënt een kloppend behandelplan te maken. Verder vind ik de samenwerking met andere disciplines erg mooi. Wij werken met onder andere fysiotherapeuten, huisartsen, een ergotherapeut en de wijkverpleging.’

  Je praktijk bestaat dit jaar 20 jaar. Ga je dat vieren?
  ‘Jazeker! Op zaterdag 24 juni houden we vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur een open dag, waarbij iedereen welkom is om kennis te maken met ons en met de praktijk. Er zijn hapjes en drankjes en iedereen krijgt een aardigheidje mee. Op die dag onthullen we bovendien ons nieuwe logo. Daarnaast zijn we op het ogenblik ook flink aan het moderniseren, met onder andere een nieuwe website, een Facebook­pagina en nieuwe folders.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply