Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Mooi rood hoeft niet altijd mooi te zijn!
  4/4 - (1 stemmen)

  Een gezonde rode blos met rode aderen is het begin van een ernstig huidprobleem…

  Rosacea is een huidprobleem dat ernstige vormen kan aannemen. Helaas wordt het vaak niet herkend en erkend als een huidprobleem. Rosacea begint heel onschuldig en wordt zelfs gezien als een gezonde blos op de wangen. Mannen en vrouwen vanaf 30 jaar met een lichte huid krijgen te maken met deze huidaandoening.

  Hoe kom ik eraan?
  De oorzaak van rosacea is niet bekend. Het is een huidaandoening die vaker voorkomt dan wordt gedacht. Rosacea uit zich op de wangen, neus, voorhoofd en kin. Wat er gebeurt is dat er bloedvaten uit een bestaande bloedvat groeien, die geen uiteinde hebben. Het gevolg is dat het bloed geen uitweg heeft en blijft stilstaan. Hierdoor ontstaat er onderhuids een chemisch proces, dat ontsierende gevolgen kan hebben in je gezicht. Je huid is constant rood. Je krijgt onderhuidse ontstekingen, die een pijnlijk en jeukend gevoel geven. Vergelijk het met een stilstaand beekje! Het beekje slibt dicht door alg en gaat stinken. Je klachten worden onder andere getriggerd door warmte, cosmetica, huidverzorgingsproducten, geneesmiddelen, sterk gekruid voedsel, alcohol, snel wisselende temperatuursverschillen en extreme kou.

  Vervorming
  Rosacea is een huidprobleem dat pieken en dalen kent, en dit kan je tot wanhoop drijven. De huid kan pijnlijk aanvoelen, met zichtbare rode / paarse aderen (couperose), is schilferig, droog en vochtarm. In de ernstigste vorm ontstaat er een zwelling van de huid met opgehoopt vocht in combinatie met bloed, soms zelfs met lelijke pukkels met een gele kop en vervormde neus, wat gaat lijken op een aardbei. Een dergelijke vervorming komt door de toename van bindweefsel. Deze vervormingen voelen harder en knobbelig aan, en komen voor op de neus, de wangen, de kin en het voorhoofd. Soms gaat rosacea gepaard met eczeem of migraine.

  Oogafwijkingen
  Rosacea kan zulke ernstige vormen aannemen dat zelfs de ogen worden aangetast. De oogleden, het hoornvlies en het bindvlies kunnen gaan ontsteken, waardoor de ogen enorm rood worden. De klachten zijn branderige, tranende of droge ogen.

  Hoe kom ik ervanaf?
  Tot een bepaald stadium is rosacea nog goed te behandelen. De couperosetherapie bij Gracieus is gericht op het verminderen van de roodheid, de groeistop van aderen, het verminderen van de zwelling en het verwijderen van de pustels. Het voordeel hiervan is een mooie huid, die beter bestand is tegen invloeden van buitenaf. Je gaat je zelfverzekerder voelen!

  Heb jij last van die eeuwige ‘blos’ of duidelijk zichtbare rode of paarse adertjes, een zwelling van de huid en/of een verandering van je gezichtscontour, dan wordt het tijd om in actie te komen. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter! Neem contact met me op als je wilt weten hoe je rosacea kan stoppen! Ik ben gediplomeerd schoonheidsspecialiste, gespecialiseerd in het aanpakken van huidproblemen, en daarnaast ben ik medisch pedicure en sportmasseur.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply