Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Mooie en gezonde voeten in de zomer

  De zomer betekent rondlopen op sandaaltjes, slippertjes en open muiltjes. Maar wees eens eerlijk: zijn je voeten daar wel klaar voor?

  Het lopen op slippers en sandalen is prima, zolang je er maar geen lange wandelingen op maakt. Dit soort schoeisel is namelijk niet heel goed voor je voeten omdat slippers en sandalen een grote druk geven op de voeten, in tegenstelling tot de meeste ‘normale’ schoenen. Ook kunnen je voeten door het warme weer uitdrogen, waardoor de huid daar openbreekt en je kloven kunt krijgen, vooral aan de hiel. Dit probleem komt duidelijker naar voren in de zomer, omdat je in het najaar en de winter dichte schoenen draagt en je voeten niet zichtbaar zijn voor anderen.

  Gezonde voeten
  Het is belangrijk om kloven te laten behandelen, want anders kunnen je voeten pijn gaan doen en loop je de kans op een infectie. Wat kun je doen? Naar de pedicure! De pedicure kan dode huidcellen verwijderen, waardoor nieuwe en gezonde huid ontstaat. Ook wordt de aangetaste huid gehydrateerd, zodat die kan herstellen.
  Pedicure Woutje Delforno: ‘Als je regelmatig naar de pedicure gaat, zorg je ervoor dat je voeten mooi en gezond worden en dat ook blijven. En als je toch bij me langsgaat, kan ik meteen zorgen voor een leuk zomers lakje in de kleur die jij wilt.’
  Wacht niet te lang met je bezoek aan de pedicure. Voorkomen is immers beter dan genezen, en als je je voeten tijdig laat behandelen, kun je erger voorkomen.

  Tip van Woutje
  ‘Een open kloof kun je zelf thuis behandelen door de getroffen plek in te smeren met betadinezalf en er een pleister overheen te plakken.’

  Kamp jij met klachten aan je voeten, of zijn ze toe aan een opknapbeurt? Maak dan een afspraak!
  Delforno Pedicure is aangesloten bij de branchevereniging ProVoet.

  Over Delforno Pedicure
  Bij Woutje Delforno van Delforno Pedicure kun je terecht voor professionele pedicurebehandelingen. Proactief je voeten laten verzorgen door een gecertificeerde pedicure is geen overbodige luxe. Een pedicurebehandeling is voor iedereen geschikt en een absolute must voor mensen die beroepshalve veel staan of lopen, patiënten met diabetes, reuma of dementie, en (top)sporters.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply