Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een mooie huid zonder ontsieringen
  Rate this post

  Het is wat we eigenlijk allemaal zouden willen: een mooie, egale huid zonder ontsieringen. Maar niet iedereen van ons heeft dat. Je kunt te maken hebben met storende plekjes die weliswaar niet gevaarlijk zijn, maar waar je toch eigenlijk vanaf wil, gewoon omdat je uitstraling erdoor verbeterd wordt. Bij de huidtherapeut kan dat!

  Wat zijn nou van die huidproblemen waar we het hier over hebben? Dat kunnen bijvoorbeeld opvallende bloedvaatjes zijn, steelwratjes, ouderdomswratjes of cholesterolplekjes. Er is niet echt een duidelijk aanwijsbare oorzaak voor het ontstaan van deze aandoeningen, maar ze gaan ook niet vanzelf weer weg. Sterker nog: met de jaren kunnen ze in aantal toenemen. Het goede nieuws is dat je er gemakkelijk en snel van af kunt komen. Voor het aanpakken van de meeste van de klachten kan de huidtherapeut gebruik maken van coagulatietherapie. Dat is een methode waarbij een apparaatje op de huid wordt gezet dat het plekje als het ware wegbrandt. Een paar weken na de behandeling zie je er niks meer van en is je huid mooi glad!

  Geen littekens
  Een groot voordeel van deze methode is dat er heel gericht behandeld kan worden en dat er geen littekens achter­blijven na de behandeling. Als je zou kiezen voor een chirurgisch ingreepje, waarbij er gesneden wordt in de huid, zouden er wél littekens kunnen achterblijven. Een ander voordeel is dat meestal maar één behandeling voldoende is om het probleem succesvol mee aan te pakken. Als het oppervlak van het aangedane gebied groter is, zijn enkele behandelingen nodig. Ten slotte is de behandeling ook nog eens relatief goedkoop.

  Een andere methode die ingezet kan worden, is lasertherapie. Met het licht van de laser worden plekjes zoals bloedblaasjes, bloedvaatjes, pigmentvlekken, maar ook ouderdomswratjes nauwkeurig verwijderd. Binnen een paar dagen tot een paar weken is er niets meer van de behandeling te zien en is de huid hersteld en mooi egaal.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply