Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mooie nagels ondanks ziekte
  Rate this post

  Door allerlei oorzaken kan het zijn dat er wat aan de hand is met je voeten en/of nagels. In sommige gevallen kan dit komen door een ziekte of een aandoening. Dit noemen we ‘risicovoeten’. Hieronder vallen bijvoorbeeld de voeten van diabetespatiënten, reumapatiënten, spastische voeten, verwaarloosde voeten, en ook voeten van kankerpatiënten.

  Behandelingen van borstkanker hebben allerlei gevolgen voor je: pijn, verminderde conditie, moeheid, haaruitval… Het kan ook zijn dat er wat met je nagels aan de hand is. Door de chemotherapie zijn je nagels gevoelig voor infecties. Als je klaar bent met de kuur, kunnen de huid en de nagels aan je voeten veranderen, en ook kan het zijn dat je nagels dikker worden, verkleuren, slechter groeien, splijten of zelfs loslaten. Een professionele pedicure kan ervoor zorgen dat je weer mooie nagels krijgt.

  Professionele pedicure
  Een professionele pedicure is breed opgeleid zodat ze problemen kan signaleren en behandelen. Verder geeft ze informatie en advies. Als je voor de eerste keer bij de pedicure langsgaat, wordt er een uitgebreide intake met je gedaan, waarin onder andere je ziektegeschiedenis aan bod komt. Zo kan de pedicure je op de juiste manier helpen.

  Hand-voetsyndroom
  Een bijwerking van chemotherapie die minder vaak voorkomt, is het ‘hand-voetsyndroom’. Dit syndroom ontstaat voornamelijk bij het gebruik van capecitabine. Je kunt dan last hebben van jeuk, roodheid, pijn of gevoeligheid, zwelling, schilferende of vervellende huid, blaren en/of infecties van de huid of de nagels. Heb je hier last van, neem dan eerst contact op met je behandelend arts.

  Kwaliteit
  Een professionele pedicure is aangesloten bij ProVoet, de branche-organisatie van en voor pedicures in Nederland. Deze pedicure voldoet aan opleidings- en exameneisen zoals die gesteld worden voor het lidmaatschap. De ProVoet-pedicure gaat zorgvuldig om met persoonlijke zaken die je met haar deelt en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van haar werk en jou.
  De pedicure staat ook ingeschreven in het KwaliteitsRegister voor Pedicures. Deze organisatie waarborgt de kwaliteit van je behandeling en zorgt ervoor deze haar kennis op peil houdt. Afhankelijk van je ziektekostenverzekering worden de behandelingen vergoed!

  Heb jij het idee dat je voeten en nagels wel wat hulp kunnen gebruiken van een voetprofessional? Neem dan contact op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply