Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een mooie, nieuwe weg
  Rate this post

  Als je herstellende bent van kanker of een andere ernstige ziekte, of als een nabije persoon dat is, heb je heel wat meegemaakt. Schokkende en stressvolle ervaringen kunnen in je lichaam gaan zitten, maar ook liefdevol eruit losgelaten worden. Dan kun je je onbelemmerd ontwikkelen en je droom gaan leven.

  Dit herstartproces kun je zelf ondersteunen door vanuit je innerlijk liefdevol gebruik te maken van het aanpassingsvermogen van je ­lichaam. Met onze geest beïnvloeden we namelijk welke informatie in ons DNA zich uitdrukt in het lichaam en welke verbindingscircuits ons zenuwstelsel vormt en meer.
  Wetenschappelijk onderzoek aan verschillende vormen van meditatie en meditatieve beweging zoals yoga laat vanaf het DNA- en celniveau zien hoe lichaam en geest uit een stresspatroon naar een staat van rust en harmonie gaan, wat gunstig is voor heroriëntatie en verdere ontwikkeling. Sluimerende talenten kunnen wakker worden.
  De pijnappelklier in je hersenen kun je inzetten voor je gezondheid en innerlijke groei.  De cellen ervan staan in verbinding met de rest van het zenuwstelsel en de zintuigen en geven hormonen af die weefselherstel en het afweersysteem stimuleren. De pijnappelklier is ook de regelaar van ons slaap-waakritme.

  Dit wetende kun je aan de slag gaan door middel van meditatieve oefeningen. Er ligt een mooie weg voor je open. De eerste stap is eenvoudig te zetten en is het begin van een ­fascinerende reis. Kijk voor meer informatie op de website van InspiRadiance. Dr. Saskia Bosman is medisch bioloog en trainer voor persoonlijke groei.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply