Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mooie voeten ondanks ziekte
  Rate this post

  Behandelingen van borstkanker hebben allerlei gevolgen voor je: pijn, verminderde conditie, moeheid, haaruitval… Het kan ook zijn dat er wat met je nagels aan de hand is. Door de chemotherapie zijn je nagels gevoelig voor infecties. Als je klaar bent met de kuur, kunnen de huid en de nagels aan je voeten veranderen, en ook kan het zijn dat je nagels dikker worden, verkleuren, slechter groeien, splijten of zelfs loslaten. Een professionele pedicure kan ervoor zorgen dat je weer mooie nagels krijgt.

  De oncologische voet kan een risicovoet zijn, en daarom moet er goed mee worden omgegaan. De pedicure kiest altijd voor de veiligste (behandel)optie. Het doel van oncologische voetzorg is de voeten van kankerpatiënten in een zo goed mogelijke conditie te brengen en te houden. Zo wordt je veiligheid en gezondheid ondersteund. Een behandeling kan bestaan uit het verwijderen van pathologisch eelt, het dunner frezen van verdikte nagels, het reguleren van ingroeiende nagels en het repareren van gespleten nagels.
  Als iemand actief behandeld wordt voor kanker, is het belangrijk dat de verpleeg­kundige of behandelend arts aangeeft dat er geen contra-indicatie is voor de voetzorg. Daarnaast wordt een voetzorgtraject niet uitgevoerd zonder toestemming van de behandelend arts of oncoloog.
  Marieke van der Velden heeft al 10 jaar ervaring in het behandelen van kankerpatiënten. Ze is ingeschreven in het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP). Ook is Marieke aangesloten bij ProVoet, de brancheorganisatie voor pedicures.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply