Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mooie voeten ondanks ziekte
  Rate this post

  Kanker en de behandeling ervan kunnen allerlei voetproblemen met zich ­meebrengen, zoals het hand-voetsyndroom, de hand-voet-huidreactie, overmatig eelt of nagelaandoeningen. Patiënten bezoeken daarom steeds vaker een ­Oncologisch Voetzorg­verlener (OVV) voor de juiste zorg.

  Een OVV is een Medisch Pedicure met de specialisatie OVV, met minimaal 5 jaar ervaring. De OVV is zich ervan bewust dat de oncologische voet een risicovoet is, en dat alle daarvoor geldende voorzorgsmaatregelen, beperkingen en overwegingen dus onverminderd van toepassing zijn bij behandeling van de oncologische voet. De OVV zal in verband met wondpreventie, bij het maken van behandelkeuzes, terughoudendheid betrachten, en altijd kiezen voor de veiligste (behandel)optie. Het doel van oncologische voetzorg is de voeten van kankerpatiënten in een zo goed mogelijke conditie te brengen en te houden. Zo wordt de veiligheid en de gezondheid van de kankerpatiënt ondersteund. Daarom werkt de OVV volgens bepaalde vastgestelde richtlijnen. Een OVV-behandeling kan bestaan uit het verwijderen van pathologisch eelt, het dunner frezen van verdikte nagels, het reguleren van ingroeiende nagels en het repareren van gespleten nagels. Een ontspannende voet- en onderbeenmassage is ook mogelijk. Er wordt een speciale massagetechniek ­toegepast zonder enige vorm van druk. Een OVV weet wanneer deze massage wel en niet toegepast mag worden.

  Als iemand actief behandeld wordt voor kanker, is het belangrijk dat de verpleegkundige of behandelend arts aangeeft dat er geen contra-indicatie is voor de voetzorg.
  Daarnaast wordt een voetzorgtraject niet ­uitgevoerd zonder toestemming van de ­behandelend arts of oncoloog. Claudia Matthijssen-Willemen heeft een ­opleiding op niveau MBO-4 afgerond als OVV, en kan ook jouw voeten verzorgen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply