Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mooie wenkbrauwen ondanks kanker
  Rate this post

  ‘Huidverzorging voor mensen met kanker’ was het thema van de door de branchevereniging schoonheidsverzorging ANBOS georganiseerde landelijke bijeenkomst dit najaar. Directeur Petra Odenthal van de Stichting Look Good Feel Better was één van de gastsprekers. De stichting verkeert in de luxepositie over voldoende vrijwilligers te beschikken en weinig verloop te kennen, vertelde Petra Odenthal met gepaste trots.

  Samen met meer dan 70 ziekenhuizen organiseert Look Good…Feel Better workshops uiterlijke verzorging. Een landelijk team vrijwilligers van schoonheidsspecialisten, visagisten, kappers en haarwerkers maakt dit mogelijk. Geweldig! Zij doen dit vanuit hun passie. Uit de reviews van patiënten blijkt de waardering voor deze passie.

  ‘Gewoon doorgaan’
  Er was onder meer het aangrijpende eigen verhaal van een zelfstandig onderneemster over haar onlangs afgeronde bestralingsprogramma na een borstsparende operatie. Tot het knobbeltje was kanker voor haar een ‘ver-van-mijn-bed-show’: ‘Ik voel me goed, sport 3 keer in de week, eet gezond…’ Er niet ziek uit willen zien, het vooral niet anders willen zijn, werd haar persoonlijke missie. Pruiken werden voor de chemo aangemeten om maar vooral ‘gewoon’ door te kunnen gaan. Nooit gedacht aan het (tijdelijke) verlies van haar wenkbrauwen en de impact hiervan. Haar tip: neem een selfie. ‘Wel een goede close-up maken, hoor!’
  Het raakte me. Wenkbrauwen zijn niet zomaar plukjes haar boven onze ogen. Ze geven een reflectie van wie je bent. ‘It’s all about framing.’ Deze veelzeggende krachtige uitspraak komt van Elizabeth Arden (oprichtster van het gelijknamige cosmeticamerk). Het ‘frame’ – de wenkbrauwen – moet passen bij het plaatje / schilderij: het gezicht.
  Gastspreker dr. De Valois (gepensioneerd radioloog) liet ons beseffen hoe belangrijk de bijdrage van een (verantwoorde) schoonheidsbehandeling kan zijn voor het welbevinden van mensen met kanker.

  Ik ben geïnspireerd door de gastsprekers. Het is helaas een vaststaand gegeven dat vandaag de dag 1 op de 7 vrouwen kanker heeft of krijgt. Iedereen kent wel een verhaal uit zijn of haar (directe) omgeving, en ook ik heb een dierbare verloren aan deze ziekte. Uit sympathie steun ik daarom met de !K-SALON de Stichting Tegenkracht, die het (ex-)kankerpatiënten mogelijk maakt een Sportplan op Maat te volgen: met een goede conditie beter bestand te zijn tegen de ziekte én de behandeling. Lichamelijk en geestelijk.

  Wenkbrauwanalyse
  Na deze bijeenkomst wilde ik meer dan alleen uit ­sympathie steunen. Ik heb het besluit genomen om belangeloos ­wenkbrauwanalyses te maken voor mensen met kanker. Sinds mijn tienerjaren mis ik namelijk zelf dit zo belangrijke ‘frame’ vanwaaruit de passie voor het maken van wenkbrauwanalyses (vorm en kleur) is ontstaan. Kun je (even) niet terecht bij één van de workshops van de Stichting Look Good Feel Better en wil je niet langer rondlopen zonder wenkbrauwen? Ik help je graag!

  Huidadvies
  Ook geef ik je graag gratis huidadvies. Tijdens en na een chemotherapie kan de huid droger worden en sneller verouderen. Door een juiste huidverzorging kan een verergering van huidproblemen worden voorkomen en kan de huid weer herstellen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply