Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Jouw mooiste uitdrukking
  Rate this post

  Dagelijks communiceer je op talloze manieren met verschillende mensen en instanties. Het lijkt zo vanzelfsprekend om een praatje met de buurvrouw te maken of een telefoontje te plegen. Toch is communiceren voor sommige mensen een hele opgave. Ze stotteren, slissen, zijn slechthorend of kunnen zich door een ziekte of beroerte niet meer makkelijk verstaanbaar maken.

  Zowel privé als op je werk of op school kan het lastig zijn met spraakproblemen om te gaan. De logopedist ziet dagelijks kinderen en volwassenen met spraakproblemen. Naast mensen die stotteren, slissen of hees zijn, behandelt de logopedist doven en slechthorenden en mensen die door een beroerte of hersenbloeding niet meer goed kunnen praten, eten of drinken. Een logopedist is niet alleen bezig met de spraak op zich.
  Er zit ook een psychologisch stuk aan vast, dat hand in hand gaat met de spraakontwikkeling. Doordat een logopedist positieve feedback geeft, groeien kinderen én volwassenen en krijgen ze een positiever zelfbeeld.
  De logopedist kan ook helpen bij problemen met schriftelijk communiceren, zoals tekstbegrip, lezen en spellen. Meestal gaat het om kinderen, maar soms bezoeken ook volwassenen hiervoor de praktijk.
  De logopedist stelt bij aanvang een logopedische diagnose, behandelt en geeft adviezen, ook wanneer verder onderzoek nodig is. Zowel voor de mondelinge als de schriftelijke taalontwikkeling bij kinderen is het belangrijk om contacten te hebben met scholen, ouders en de omgeving. Zo kan iedereen er zich voor inzetten om kinderen met problemen vooruit te helpen. Zo kunnen zij het beste uit zichzelf halen en weer stralen!
  Logopediepraktijk De Laet behandelt ­spraak- en taalproblemen, stemproblemen, eet- en slikproblemen, stotteren, gehoor­problemen, ademhalingsproblemen en hyperventilatie, afwijkend mondgedrag en oncologische problemen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply