Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Morgen stop ik écht…

  Roken is een verslaving met twee kanten: de lichamelijke verslaving aan nicotine en de geestelijke afhankelijkheid. Zodra je je lichaam geen nicotine meer geeft, zal je lichaam gaan protesteren. Je krijgt last van ontwenningsverschijnselen en die zijn niet mals. Een onbehaaglijk gevoel, slechter slapen, een humeur om op te schieten en eet- en snoepaanvallen. Een sigaretje opsteken is dan zo gedaan. Voordat je het weet, ben je weer terug bij af.

  Eigenlijk zou je wel wat ondersteuning kunnen gebruiken bij het stoppen met roken. Niet alleen om die eerste lastige dagen goed door te komen, maar ook om het stoppen vol te kunnen houden en voortaan een niet-roker te zijn. Acupunctuurbehandelingen kunnen jou die ondersteuning brengen, zowel lichamelijk als geestelijk. Het zorgt ervoor dat de ontwenningsverschijnselen minder heftig zijn. Daarnaast kan acupunctuur jouw longenergie en zelfs jouw wilskracht versterken.

  We nemen alle tijd

  Voordat we starten met de behandeling bespreken we eerst uitgebreid jouw medische verleden en gezondheidsklachten en -wensen. Ook doe ik pols- en tongdiagnostiek. Pas als ik een totaalbeeld van jouw gezondheid en wensen heb, ga ik over tot de behandeling. We nemen alle tijd, want ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt en de behandeling in ontspanning kan ondergaan.

  Je moet het echt willen

  Om misverstanden te voorkomen: het is niet zo dat de acupunctuurbehandeling ervoor zorgt dat jij stopt met roken. Dat moet je echt zelf doen. En je moet ook zeker weten dat je écht wilt stoppen, want anders gaat het sowieso niet lukken. Maar door acupunctuur kun je een stuk makkelijker omgaan met de ontwenningsverschijnselen. Je kunt het zien als een ondersteuningsmethode in een lastige periode.

  Korte prikkel

  Ik hoor wel eens dat mensen het een eng idee vinden om naaldjes in hun lichaam te krijgen. Ik kan je vertellen dat het zetten van een acupunctuurnaaldje voelt als een korte prikkel, en soms voel je er vrijwel niks van. Het is veel minder pijnlijk dan bijvoorbeeld een injectie of een speldenprik. Als ik acupunctuur inzet ter ondersteuning van stoppen met roken zijn meestal drie a vier behandelingen genoeg. Laat mij je helpen bij het stoppen met deze ongezonde gewoonte en neem voorgoed afscheid van die sigaretten!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply