Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Na de bevalling was er weinig van mijn haar over’
  Rate this post

  Elisa’s haar was haar grote trots. ‘Mijn hele leven lang kreeg ik te horen van mensen hoe prachtig ze mijn haar vonden. Als kind voelden vreemdelingen op straat zich regelmatig geroepen om door mijn haar te woelen. Toen vond ik dat weliswaar niet prettig, maar nu zou ik er alles om geven om weer een volle bos haar te hebben. Mijn haar was het eerste wat mensen zagen en waar ze me aan herkenden.’

  Na mijn zwangerschap sloegen mijn hormonen op hol en verloor ik de eerste plukken haar. Als ik even met mijn vingers door mijn haar streek, had ik ineens een handjevol te pakken. Na de bevalling was er nog weinig over van mijn ooit zo volumineuze haar. Het was dun en futloos, met zichtbare kale plekken. Dat was erg pijnlijk.

  Mijn vader werd al vroeg kaal, hij zat toen nog op de middelbare school. Hij snapte dus goed hoe ik me voelde en raadde me aan om voor een haarwerk te kijken. Toen kwam ik bij Haarinstituut Nederland terecht. Er werd echt naar mijn verhaal geluisterd en ze hadden veel begrip voor mij. Dat voelde geruststellend, want ik schaamde me best wel voor mijn situatie. Haarverlies associeerde ik met iemand die oud of ziek was, maar ik stond nog midden in het leven.

  Hoewel haarverlies na de zwangerschap meestal tijdelijk is, kan het wel een jaar duren voordat het weer is aangegroeid. Ik zag het niet zitten om hier zolang mee rond te lopen. Bij Haarinstituut Nederland begrepen ze dit gelukkig. Ze weten hoe belangrijk haar is en hoe vervreemd je je kunt voelen van je lichaam wanneer het weg is. Ik kreeg daardoor gelijk het gevoel dat ik gezien werd. Samen gingen we toen op zoek naar een passende oplossing.

  Ik gaf aan dat ik een zo natuurlijk mogelijk kapsel wilde. Ik wilde absoluut niet dat het nep leek en wilde het liefst geen synthetische pruik op. We zochten toen een haarwerk uit dat precies op mijn natuurlijke haarkleur en -stijl leek. Het werd vastgezet in mijn eigen haar en ik zag geen verschil! Ik was echt blij verrast hoe echt het leek. Er was ook aandacht voor de verzorging van het eigen haar en de hoofdhuid. Het haarwerk blijft perfect zitten, zelfs tijdens het douchen en sporten. ’s Ochtends stap ik de deur zorgeloos uit, omdat ik weet dat mijn haar de hele dag in model zit. Als jonge moeder bespaart me dit een hoop tijd en energie. Haarinstituut Nederland heeft me echt een geschenk gegeven.

  Elisa (35 jaar)

  Over de specialist
  Lijd jij ook aan haarverlies, om welke reden dan ook? Haarinstituut Nederland staat voor je klaar om je het perfect passende haarstuk, haarwerk of pruik te bezorgen. Hedie Scheeper-Vrieze: ‘Wij hebben altijd aandacht voor jouw wensen en doen er alles aan om dit werkelijkheid te maken, zodat je je weer op en top jezelf kunt voelen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply