Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Naar een normaal slaappatroon
  Rate this post

  Er zijn een aantal periodes in het jaar waarin mensen bij mij in de praktijk komen met klachten van vermoeidheid. De periode vlak voor de zomervakantie is er ook zo één. Men is moe, uitgeblust of opgebrand. Het is een vorm van moeheid die niet na 3 weken vakantie opgelost is. Gelukkig zou homeopathie je kunnen helpen om van je slaapprobleem af te komen.

  Die zomervakantie is een vakantie om naar uit te kijken. Zon, zee, strand en eindelijk al die boeken lezen waar je niet aan toe bent gekomen. Of kies je voor juist voor een actieve vakantie met lange wandelingen en fietstochten? Maar als je dan ‘uitgerust’ terugkomt van vakantie, ben je na een paar dagen weer net zo moe. Ook na een paar avonden vroeg naar bed gaan of een paar goede nachten slapen is men nog steeds moe. Soms is het zelfs zo dat je zó moe bent, dat je niet eens kunt slapen. De oorzaak ligt meestal ergens anders; het zit dieper.

  Als iemand in mijn Praktijk voor Klassieke Homeopathie komt met vermoeidheidsklachten, vraag ik tijdens een consult eerst naar het slaappatroon. Ook wil ik weten hoe de vermoeidheid zich uit. Een logisch gevolg is dat je een kort lontje hebt of dat je kribbig bent en minder kan hebben. Maar tegen wie ben je dan kribbig? Tegen je partner, kinderen of ouders? Of juist tegen mensen die verder van je af staan? Vermoeidheid kan zich ook uiten in een verminderde eetlust of geen energie hebben om te koken.

  Maar het allerbelangrijkst is eigenlijk sinds wanneer de vermoeidheid is ontstaan en wat eraan voorafging. Een periode van op je tenen lopen op je werk of school om alles op tijd af te krijgen? Een zware operatie met traag herstel? Een moeilijke, emotionele gebeurtenis? Een bevalling met daarna een prachtige lieve baby, alleen bezorgt deze baby al maandenlang gebroken nachten? Het zijn zo maar een paar voorbeelden die ik in mijn homeopathie­praktijk vaak tegenkom.

  Aanpak op maat
  Er zijn verschillende oorzaken voor oververmoeidheid en die vragen allemaal om een andere aanpak en een ander homeopathisch medicijn. Zo zal ik bijvoorbeeld bij een ouder die met vermoeidheidsklachten komt maar waarbij blijkt dat er gebroken nachten zijn door een baby, in overleg met de ouders gaan proberen om de baby te laten slapen, zodat er voor de ouders ook weer nachtrust komt.

  Ben je geïnteresseerd geraakt in Klassieke Homeopathie of wil je weten of ik voor jou of jouw kind ook iets kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op via 06-28333458, of bezoek mijn website: www.marjonheij.nl. Hier zijn tevens een aantal ervaringen van patiënten die jou voorgingen te vinden.

  Ik ben geregistreerd lid van de Nederlandse Vereniging voor Klassieke Homeopathie en consulten worden daarom (geheel of gedeeltelijk) vergoed uit de aan­vullende verzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply