Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Natural Running voor iedereen
  Rate this post

  Het hardloopseizoen staat weer voor de deur, en iedereen trekt er weer op uit om ­conditie op te bouwen. Men denkt vaak ‘Ik ga lekker hardlopen, want dat kan ik lekker in mijn eigen tijd doen.’ Helaas zien we door een toename van beginnende hardlopers in de fysiotherapiepraktijk steeds meer blessures ontstaan.

  Een aantal blessures hadden met de goede voorbereiding en advies met betrekking tot schoeisel en trainingsopbouw voorkomen kunnen worden. Naast schoeisel en snelle, opvallende kleding is natuurlijk ook de techniek een belangrijk punt. De techniek is gelijk ook figuurlijk het ‘struikelblok’ van de gemiddelde hardloper in Nederland. Op dit moment zijn er een hoop ontwikkelingen binnen de hardloopwereld. Verschillende technieken, zoals Chi-running, Natural Running en barefood running, vinden hun weg naar de beginnende loper.
  In het project bij Hofstra Fysiotherapie houden wij ons vooral bezig met Natural Running.
  Dat is lopen op de manier zoals ons lichaam dit bedoeld heeft. Doorgaans is dit op blote voeten, maar hardlopen op verharde wegen is niet echt uitnodigend.

  Het voordeel van Natural Running is dat dit met elke soort schoen kan. Het is een techniek die vrij snel en gemakkelijk is aan te leren en geschikt is voor elk niveau van hardlopen.
  De impact op de enkels, knieën, heupen en ­wervelkolom is een stuk lager, doordat de landing ónder het lichaam is en niet vóór het lichaam. Hierdoor ligt de blessuregevoeligheid een stuk lager dan bij het traditionele hardlopen. Je kunt kennismaken met Natural Running op de aankomende cursus bij Fysiotherapie Hofstra. Voor meer informatie over de looptechniek en de cursus kun je kijken op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply