Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De natuur als fitnessruimte
  Rate this post

  De zomer is in aantocht en mensen trekken massaal hun sportschoenen weer aan. Een lekker rondje hardlopen, een stevige wandeling of bootcampen in de prachtige natuur. Er is niks fijner dan werken aan een fit lijf onder een strakblauwe lucht!

  Bootcamp vindt zijn oorsprong in het Amerikaanse leger. De intensieve trainingen komen voort uit het drilprogramma waarmee de soldaten fysiek en mentaal werden klaargestoomd. In deze tijd is de fanatieke buitensport niet meer weg te denken in het straatbeeld en parken. Wil jij werken aan je uithoudingsvermogen en spierkracht? Dan is bootcamp dé sport voor jou!

  Bootcamp away
  Je kunt bootcampen op je eigen niveau en in je eigen tempo. De sport is dus geschikt voor beginners en gevorderden. Dus helaas, de smoes dat je geen conditie hebt, kan je niet meer gebruiken! Ben je beginner? Dan start je rustig en werk je langzaam aan het opbouwen van een beter uithoudingsvermogen. Gevorderden krijgen steeds meer uitdagingen in de oefeningen. Bootcamp helpt je om veel calorieën te verbranden en je conditie op peil te houden. De intensieve workout geeft je lichaam vorm, je spiermassa neemt toe en je vetpercentage daalt. Een bijkomend voordeel: je leert je grenzen te verleggen! Je daagt jezelf (en je mede bootcampers) uit om keihard je best te doen en dat motiveert!

  Wat heb je nodig met bootcamp?
  De gedachte achter bootcamp is dat je terug gaat naar de basis. Het enige wat jij nodig hebt is een comfortabele sportoutfit, een paar goede hardloopschoenen en een gevulde maag. Eet niet direct voor de training, maar eet op tijd zodat je maag niet (te) vol is. Daarnaast is het belangrijk om na de training iets te eten. Zo herstelt je lichaam goed na het sporten. Vergeet niet een flesje water mee te nemen. Jij bent ready to go!

  De belangrijkste ingrediënten voor bootcamp
  – Sporten met plezier
  – Actief bewegen in de buitenlucht
  – Uitdagende omgeving
  – In groepsverband je conditie en (spier)kracht verbeteren
  – Fit en soepel worden
  – Op je eigen niveau trainen
  – Afwisselende en uitdagende trainingen

  Wist je dat…
  …bootcamp, en allerlei andere sporten, je gelukkig maken? Tijdens het sporten maakt je lichaam gelukshormonen aan. Deze stofjes geven je een euforisch gevoel. Goed voor lichaam én geest!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply