Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Natuurlijk Bijzonder (overnachten in) Brabant
  Rate this post

  Het leven is goed in het Brabantse land. Ik kan het weten, want ik woon er al sinds mijn geboorte. Het is een omgeving waar ik nimmer weg wil en die keer op keer verrast, variërend van mooie wandelgebieden tot bijzondere overnachtingsplekken.

  Kies voor de Brabantse Kempen
  Natuurgebied De Malpie is hét startpunt voor een heerlijke fiets-, wandel- of kanotocht in de Brabantse Kempen. Combineer een dag in de natuur met een bezoek aan het Rijtuigenmuseum en trakteer jezelf op een ambachtelijk ijsje bij de Malpie Hoeve. Omdat een dag in de Kempen simpelweg te kort is, blijf je natuurlijk overnachten bij Center Parcs De Kempervennen. Om het verblijf extra bijzonder te maken, reserveer je een woonboot die is voorzien van alle gemakken die je maar wensen kunt.
  Raadpleeg voor beschikbaarheid en prijzen www.centerparcs.nl

  King of my castle
  Je waant je spontaan in het buitenland, wanneer je het 3.500 hectare metende Natuurpark Loonse en Drunense Duinen bezoekt. Naast bos en heide tref je er vooral zand; heel veel zand. Het is dan ook een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Trek je wandelschoenen aan of stap op je mountainbike om het immens grote gebied te ontdekken. Overnacht na een fijne dag in de buitenlucht in een natuurhuisje in Loon op Zand. Het is heerlijk ‘thuiskomen’ in een meer dan 300 jaar oud kasteel, compleet met kasteeltuin, fruitboomgaard en kruiden- en bloementuin.
  Raadpleeg voor beschikbaarheid en prijzen www.natuurhuisje.nl/vakantiehuisje/29852

  Waar Brabant en Zuid-Holland samenvloeien
  De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Rivier De Merwede scheidt het Nationaal Park in tweeën en maakt daarmee ook de verdeling tussen Brabant en Zuid-Holland. Het waterrijke gebied is een wirwar van kreken, scheefgegroeide bomen en drassige oevers. Deze natuurpracht ontdek je het best vanaf een (excursie)boot. Met een beetje geluk spot je misschien wel bevers. Word wakker in een bijzondere accommodatie aan de rand van het natuurschoon in een duurzaam kartonnen mini-penthouse: een Wikkelhouse.
  Raadpleeg voor beschikbaarheid en prijzen www.stayokay.com/nl/hostel/dordrecht/kamers/wikkelhouse

  Dat gaat naar Den Bosch toe
  ’s-Hertogenbosch, door vrijwel iedereen ‘Den Bosch’ genoemd, is een heerlijke stad vol prachtige eeuwenoude monumenten en wordt omringd door indrukwekkende natuurgebieden. Aanschouw al het fraais vanuit je eigen hotelkamer op hoogte, in de Bossche Kraan.
  Raadpleeg voor beschikbaarheid en prijzen www.debosschekraan.nl

  Eva is freelance reisredacteur en reist voor haar werk de hele wereld over. In ForYou Magazine deelt ze de mooiste plekjes op aarde. Van dichtbij tot ver weg. Reis je mee?
  Meer avonturen van Eva lezen: check www.omnitraveler.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply