Rate this post
 • Nazomerbehandeling voor je huid
  Rate this post

  Of je nu net een ‘last-minute’ hebt geboekt of weer terug bent van weggeweest: je huid heeft ondanks de heerlijke warmte van de zon te lijden gehad.

  Het regelmatig insmeren van je gezichts- en lichaamshuid met een zonnebrandcrème, vrij van minerale oliën, en een SPF met UV-A en UV-B, biedt je huid een optimale bescherming tegen zonbeschadiging. De eerste stappen zijn gezet om je huid zo goed mogelijk te beschermen. Je kunt nog veel meer doen om je huid preventief tegen de schadelijke effecten van de zon te beschermen.

  Maar wat te doen na de zomerperiode of na een dag vol zon te hebben gehad? Na het zonnebaden, of je nu de gehele dag op het strand hebt gelegen of een wandeling hebt gemaakt, droogt de huid ondanks de zonnebrandcrème uit.

  Herstel van de vochtbalans
  Het herstellen van de vochtbalans in de huid is net zo belangrijk. Door het vrijkomen van vrije radicalen (schadelijke elementen), als gevolg van de UV-straling, raken er huidcellen beschadigd. De huid droogt uit, gaat vervellen en kan uiteindelijk rimpels en lijnen gaan vertonen. Je huid is na een dag vol zon circa 1/4 van haar vocht kwijtgeraakt, alleen al door het transpireren. Dit vochtverlies moet ook weer aangevuld worden. Dit kan onder andere door voldoende te drinken. De huid insmeren met een hydraterende crème, bij voorkeur op olie-in-water-basis), kan de vochtbalans weer helpen te herstellen. Een anti-aging bodycrème op basis van bèta fructan kan de vochtbalans en eventuele schade aan de huid repareren. Het voldoende hydrateren van de huid, inwendig en uitwendig, kan ervoor zorgen dat de schade beperkt blijft.

  Lichaamspeeling
  Voor een optimaal herstel van de huid kan een lichaamspeeling in combinatie met een hydraterende bodycrème een weldaad zijn voor de gezichts- en lichaamshuid. Je behoudt langer een goede conditie en een mooie uitstraling.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply