Rate this post
 • Nazorg voor mammacare-patiënten
  Rate this post

  Het lichaam laat je in de steek, je leven kantelt: kanker. Het leven weer oppakken, zo goed mogelijk; dat is het hoofddoel. Wellicht vond een operatie plaats, zoals een borstamputatie, met een litteken als herinnering of vochtophopingen na het weghalen van lymfeklieren.

  Je staat er niet alleen voor! Bij de Huidpraktijk Heerenveen van Trieneke Hengst-Oppenhuizen kun je terecht voor zowel lichamelijke klachten als de beantwoording van jouw vragen. Vroegtijdige behandeling voorkomt veel ongemak in een later stadium.

  Na bestraling
  Bestraling beschadigt en verkleurt de huid. Behalve rood en dun kan de huid droog en schilferig of juist vettig aanvoelen. Vochtregulerende crèmes doen goed. De huidtherapeut weet daarnaast wat je er zélf aan kunt doen door het geven van huidverzorgingsadviezen.

  Vochtafvoer
  Dikke armen of benen voelen zwaar en vermoeid. Het bewegen kan moeizaam gaan. Je merkt het vooral na inspanning. ‘Oedeem’ heet dat verschijnsel: een opeenhoping van vocht als gevolg van een niet goed werkend lymfestelsel. Oedeemtherapie zorgt voor de afvoer van dat overtollige vocht. Beweging wordt hierdoor veel gemakkelijker. En wie beweegt, leeft.

  Littekenbehandeling
  Wat zichtbaar is, voelt extra vervelend, zoals een litteken na een operatie. Het belemmert je bewegingsvrijheid. De huidtherapeut kan je helpen de klachten te verminderen, onder andere door massage, siliconenpleisters of een laserbehandeling.

  Overige diensten
  Wat biedt de Huidpraktijk Heerenveen van Trieneke Hengst-Oppenhuizen nog meer? Wij kunnen helpen door het aanmeten van een borstprothese. Dat is maatwerk en dat is ons toevertrouwd. Wij beschikken over productkennis en mensenkennis. Daarnaast kunnen we ook medische tatoeage toepassen voor het reconstrueren van een tepel. Het resultaat is heel natuurlijk.
  De Huidpraktijk Heerenveen kan ook uitkomst bieden na de behandeling van andere soorten van kanker, zoals kanker in het hoofd-halsgebied, in de baarmoederstreek of de huid.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply