Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Nazorgtraject om je erbovenop te helpen
    Rate this post

    Na een behandeling tegen borstkanker in het ­ziekenhuis is het soms lastig om zelfstandig je eigen kracht weer te vinden, omdat je met veel vragen zit of met complicaties waarvan je niet goed weet hoe je daarmee moet omgaan. Al 5 jaar probeer ik zoveel mogelijk vrouwen met of na borstkanker het gevoel te geven dat ze weer vrouw mogen zijn.

    Samen met jou ga ik door een vragenlijst om erachter te komen welke zorg, begeleiding of adviezen er nodig zijn. We hebben alles onder één dak en houden intern overleg. Dit betekent niet dat je alles meteen moet gebruiken of nodig zult hebben, maar het betekent dat wat je nodig hebt aanwezig is, en je hoeft maar één keer je verhaal te doen.
    We zorgen er met alle therapeuten voor dat je je zo snel mogelijk weer sterk voelt en zeker. We beantwoorden je vragen, geven je de therapie die je nodig hebt, geven voorlichting en adviezen, en als het nodig is, passen we borstprotheses en lingerie met je.

    Zorg voor jezelf
    Wat belangrijk is, is dat iedereen weer voor zichzelf zorgt. Door gezond te bewegen, gezond te eten en voldoende rust te nemen, zorg je voor jezelf. We bieden je yogalessen, pilateslessen en mindfulnesscursussen om je daar een beetje bij te helpen. Uiteindelijk moet je het natuurlijk zelf doen, maar het kan best wel een beetje helpen als je met een groep een cursus of lessen volgt. Dan merk je dat je niet de enige bent, en het is gewoon gezellig. Kijk voor het gehele aanbod van lessen en cursussen op www.nazorgborstkanker.nl.

    Oedeemtherapie
    Naast het ondernemen en de organisatie van het traject is mijn specialiteit oedeemtherapie. Dit is een therapie die wordt toegepast om oedeem (vochtophoping) te voor­komen, te verminderen of te verhelpen.
    Na een operatie is er vaak tijdelijk sprake van vocht­ophoping rondom het litteken, doordat er vaten ­beschadigd zijn en het litteken voor een verminderde ­doorstroom zorgt. Dit gaat meestal vanzelf weer weg. Als er in hetzelfde gebied ook bestraald is, dan kan het wel eens lang duren, omdat de beschadiging groter is dan ­alleen het litteken. Dan heb je meestal een aantal behandelingen nodig om het oedeem te verminderen of te verhelpen. Als de okselklieren zijn verwijderd of bestraald zijn, ontstaat er vaak oedeem in het borstgebied, maar het kan dan ook in de arm ontstaan. Dit begint meestal met een moe gevoel, zowel in de borst als in de arm. Duurt dat vermoeide gevoel al een dag of drie, vraag dan naar een oedeemtherapeut. Hoe eerder je erbij bent, des te beter je het oedeem kunt voorkomen. En ook hierbij geldt de regel: voorkomen is beter dan genezen.
    Als er eenmaal oedeem is ontstaan, dan hebben we voldoende therapievormen en middelen om het zo goed mogelijk te verminderen, zodat er zo min mogelijk hinder door ontstaat.

    Jolie Care
    In de praktijk hebben we nu borstprotheses van Anita, Amoena en Basko. We hebben de protheses in heel veel vormen en maten op voorraad. Je kunt een prothese nodig hebben na een volledige amputatie, maar ook bij een borstbesparende operatie. Er bestaan namelijk ook deelprotheses. Met een deelprothese kunnen we ook asymmetrie oplossen na een borstreconstructie. De protheses die wij aanmeten, zijn allemaal van heel goede kwaliteit en van zachte siliconen. Na een tijdje dragen voelen de meeste vrouwen hun prothese niet meer zitten. Dit geeft het gevoel van vrouwelijkheid en zekerheid weer gemakkelijker terug.
    Samen met onze styliste Martine Grasman zoeken we de best passende prothese en de mooiste protheselingerie.

    Eigen merk lingerie
    Nou vinden wij zelf dat er wel wat mooiere lingerie op de markt bij mag komen, en daarom zijn we in mei 2015 een eigen merk protheselingerie begonnen. De productie is nog in volle gang, maar in maart / april 2016 heeft Jolie Care haar eigen lingerie in de winkels hangen. Je kunt dit allemaal volgen op facebook.nl/joliecare, en een heel overzicht van alles zie je op www.joliecare.nl.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply