Rate this post
 • ‘Nee’ zeggen: zó doe je dat!
  Rate this post

  We kennen het bijna allemaal wel tegenwoordig. ‘Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats. We hebben ongelofelijke haast…’ De huidige samenleving is razendsnel. Stress is in de loop van de tijd veranderd van een functioneel moment naar een bijna chronische staat van zijn.

  Bestaat er dan ook functionele stress? Jazeker! Er bestaat een gezonde spanning voor bijvoorbeeld een toets, wedstrijd, examen. Deze stress zorgt ervoor dat we net wat meer uit onszelf halen dan zonder stress mogelijk is.
  De chronische stress – die velen van ons ervaren – is echter een slechte raadgever. Deze zorgt ervoor dat de boog altijd gespannen staat. Ik denk niet dat ik je hoef uit te leggen dat dit in veel gevallen leidt tot klachten. Voorbeelden van klachten kennen we vast allemaal, zoals hoofdpijn, spierklachten, irritatie, vermoeidheid en uitputting en dit zijn slechts enkele voorbeelden. Deze uitingen kunnen uiteraard voor jou net wat anders zijn dan voor een ander.

  Valkuilen
  Redenen van stress zijn voor iedereen verschillend. De een wil dingen heel erg goed doen (‘goed’ is niet goed genoeg; het moet perfect), de ander ervaart stress door een nare sfeer in de (werk)omgeving, weer een ander krijgt te veel werk gedelegeerd…
  Bijna al mijn klanten kennen kun valkuilen. Uiterst zelden wordt mij de vraag gesteld “Wat moet ik veranderen?”. Wat mij wel gevraagd wordt is “Hoe moet ik veranderen, zonder er een slecht gevoel aan over te houden?’.

  Het juiste middel
  Het voelt voor een perfectionist namelijk niet goed om werk van redelijke kwaliteit te leveren. Het gevoelige type kan maar moeilijk de nare sfeer naast zich neerleggen en “nee” zeggen tegen te veel werk, is voor velen van ons moeilijk. Dit is waar homeopathie uitkomst biedt. Vaak gaat er een basislaag van onzekerheid en/of angst schuil onder deze problematiek. We zijn bang voor kritiek, niet goed genoeg gevonden te worden, de promotie niet te krijgen of niet aardig gevonden te worden. Eigenlijk voelen we onszelf ondergeschikt aan de ander, maken hem of haar belangrijker en lopen het vuur uit onze sloffen. Hier brengt homeopathie uitkomst. Het maakt je sterker, zodat je van jezelf ‘nee’ kan zeggen tegen perfectie, een nare sfeer of te veel werk. Tevens zullen je klachten verbeteren. Zó eenvoudig kan het dus zijn.

  Ik ben Carolien Bruinenberg en heb een praktijk voor homeopathie in Markelo. Ik help al ruim 5 jaar mensen met allerlei klachten, waaronder zeer regelmatig stress. Ik hoop in de toekomst nog veel mensen met deze mooie geneeswijze te mogen helpen. De komende maanden treft u mij in dit blad aan, om mijn ervaringen en zienswijze over diverse onderwerpen met u te delen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply