Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Neem afscheid van je angsten!

  Je loopt al wat langer rond met angsten, stress of negatieve emoties. Je bent al naar de huisarts geweest en eventueel een praktijkondersteuner of psycholoog, en vond daar niet wat je zocht. Maar wacht even: dat betekent niet dat je er maar mee ‘moet leren leven’.

  Angsten zijn nuttig omdat ze dienen als zelfbescherming. Slaan ze echter door, dan zit je jezelf alleen maar in de weg en kunnen ze je een hoop stress en negativiteit bezorgen. Loop je vast in je leven en heb je al van alles hebt geprobeerd om dit op te lossen, zoals praten of naar de huisarts gaan, dan kan hypnotherapie wat voor je zijn.

  Onbewust beter
  In deze therapie wordt contact gemaakt met je onderbewustzijn. Waarom dat belangrijk is? Je onderbewustzijn bepaalt voor 95% jouw gedachten en gedrag. In je onderbewustzijn worden al je ervaringen, emoties en automatismen opgeslagen. Angsten worden gecreëerd door de manier waarop je een ervaring in je hersenen opslaat. Als twee mensen dezelfde ervaring meemaken, kan de een daar gemakkelijk overheen stappen en een ander niet. Hoe dat komt? Eerdere  onverwerkte negatieve ervaringen kunnen ervoor zorgen dat een recent trauma wordt versterkt. Tijdens periodes van (veel) stress kan plotseling paniek ontstaan en die paniek wordt dan gekoppeld aan de omgeving waarin dat gebeurde. Een omgeving die vanaf dat moment wordt vermeden: een fobie ontstaat.
  Door terug te gaan naar het moment waarop het negatieve patroon is ontwikkeld, kun je de gekoppelde gevoelens die daaraan kleven veranderen met behulp van integratieve hypnotherapie. Wat gebeurt is, zal daarmee niet veranderen; wel de manier waarop je eraan terugdenkt: positiever.

  Werkwijze
  Na een uitgebreid eerste gesprek ga je in een comfortabele houding zitten of liggen. Je concentreert je op de stem en de instructies van de therapeut. Je verlegt je focus en komt in een diepe ontspanning, waarbij je gedachten meer op de achtergrond raken. Zo komt de therapeut uiteindelijk terecht bij je onderbewustzijn: het deel van je hersenen waarin alles in je verleden opgeslagen wordt. Vandaaruit kan je therapeut samen met jou aan je probleem werken. Samen onderzoeken jullie hoe jij over jezelf denkt en welke rol dit speelt bij je gedrag of bij je gezondheid. Misschien spelen bepaalde (onverwerkte) gevoelens daar een rol bij. In de sessies leer jij om op een andere, betere manier naar jezelf en je lichaam te luisteren. Je zult je hierdoor verrassend snel beter voelen.

  Good to know
  Tijdens de therapie blijf je altijd alert en bewust van je om­geving. Je verliest dus niet de controle over jezelf. Je neemt de prikkelingen in de omgeving alleen niet meer waar.
  Niet alleen bij angsten of onverwerkte emoties kan hypnotherapie een oplossing zijn, maar bijvoorbeeld ook bij stress, hoofdpijn en allerlei andere fysieke of psychische klachten. De meeste mensen merken dat de klachten al minder worden na een paar sessies. Wanneer je een lichamelijke aan­doening hebt, kan de therapie deze niet altijd (helemaal) laten verdwijnen. Doordat je in de sessies op een andere manier naar je klachten leert kijken, kan je er op den duur
  wel veel beter mee omgaan.

  Of je nu al van alles geprobeerd hebt of meteen hypno­therapie wilt proberen: je bent welkom bij de hypnotherapeuten Brenda en Sjaak van Senzis. Zij nemen alle aandacht en tijd voor je om te werken aan het doel dat jij voor ogen hebt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply