Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Neem afscheid van littekens, rimpeltjes en pigmentvlekken
  Rate this post

  In de vorige uitgave van ForYou Magazine schreef Dineke Pelgrom ‘Roep acne een halt toe’ en ging zij in op de oorzaken en de aanpak van deze huidaandoening. In het artikel werd de Dermica Pen Therapie in het kort aangestipt.

  De Dermica Pen bevat een steriele naaldcartridge, voorzien van 11 minuscule steriele naaldjes van chirurgisch staal. De naaldjes kunnen op verschillende dieptes worden ingesteld, variërend van 0,25 tot 2,5 millimeter. De naalddiepte kan per huidgebied aangepast worden.

  Werking
  De naaldjes maken honderden microgaatjes per seconde. De wondjes, niet zichtbaar voor het blote oog, sluiten na 15 tot 30 minuten. Door deze microgaatjes wordt het natuurlijke herstelproces in de huid geactiveerd en wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid strakker, gladder en steviger. Ook wordt je huid egaler van kleur en verbetert de huidstructuur als er sprake is van grove poriën, fijne lijntjes of littekentjes.

  Resultaten
  Mooie resultaten worden verkregen bij fijne lijntjes, rimpeltjes, huidverslappingen, pigmentproblemen, vergrote poriën en (acne)littekens. De resultaten worden geleidelijk zichtbaar vanaf 2 tot 4 weken. De piek wordt na 8 weken bereikt en het proces werkt daarna nog maanden door.

  Behandeling
  Voorafgaand aan de eerste behandeling krijg je veel informatie over de behandeling en het te volgen traject. Afhankelijk van leeftijd, huidconditie en de behandelindicatie wordt het aantal behandelingen vastgesteld. Je moet hierbij denken aan een kuur van 3 tot 6 behandelingen met tussenposes van 2 tot 8 weken.
  Er worden allerlei vragen gesteld over je gezondheid, om contra-indicaties uit te sluiten. Enkele redenen om (nog) geen behandeling te doen met de Dermica Pen zijn ziektegevoel, koorts, actieve acne, eczeem en rosacea, koortslip, gebruik van bloedverdunners, vertraagde wondgenezing, littekens jonger dan 12 maanden, moedervlekken, ‘vreemde plekjes’ en permanente fillers.

  De huid wordt gereinigd en afhankelijk van de behandelindicatie wordt er een werkstof op de huid aangebracht, die door de behandeling diep in de huid dringt. Hierdoor wordt de effectiviteit van de behandeling verhoogd. De pen wordt wordt met roterende bewegingen over de huid bewogen. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is over het algemeen prima te verdragen. Als er dieper moet worden gewerkt, kan het raadzaam zijn om vooraf een verdovende crème te gebruiken. Van te voren wordt aangegeven of het raadzaam is om dit te doen.
  Het voordeel van de Dermica Pen Therapie is dat de ‘down-time’ erg kort is. Je hoeft dus niet thuis te blijven omdat je er niet ‘toonbaar’ uitziet.

  Direct na de behandeling kan de huid, afhankelijk van de huidconditie en de naalddiepte waarmee gewerkt is, er
  roze / rood uitzien en kan die heel licht gezwollen zijn.
  Dit verdwijnt binnen enkele uren tot hooguit enkele dagen. Als het nodig is, mag er een camouflage aangebracht worden. Laat je hierover informeren. Belangrijk is het om de huid op de daaropvolgende dagen goed te beschermen tegen de zon en de huidtherapeutische producten
  te gebruiken die worden geadviseerd.

  Nog vragen? Neem gerust contact op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply