Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Neem écht afscheid van je zwangerschapsbuikje
  Rate this post

  Toen je een jaar na de bevalling nog niet in je oude spijkerbroeken paste, maakte jij je nog geen zorgen. Je was toen net weer begonnen met sporten en het aanpassen van je dieet. Inmiddels heb je je oude lichaam weer zo goed als terug. Alleen dat vervelende buikje is ook twee jaar na de geboorte van je kindje nog steeds niet weg. Je verstopt je nu het liefst in wijde kleding en je oude spijkerbroeken liggen achter in de kast. Hoewel je er luchtig over doet, zit het je enorm dwars en begin je te vrezen dat je nooit meer een strak shirtje kunt dragen. Laat staan een bikini. Moet je je daar echt bij neerleggen?

  Slappe buik
  Wanneer je buikwand erg is verslapt na een zwangerschap, kan al het overtollige weefsel behoorlijk in de weg zitten. Niet alleen kan huidirritatie van de huidplooien erg vervelend zijn, het kan je ook enorm onzeker maken. Een buikwandcorrectie biedt in zo’n geval mogelijk de oplossing. De ingreep kent verschillende varianten. De meest eenvoudige is de minibuikwandcorrectie, voor wanneer het teveel aan huid zich alleen onder de navel bevindt. Wanneer de buikwand in zijn geheel verslapt is, is de totale buikwandcorrectie de beste oplossing. Een specialist kan je hier tijdens een intakegesprek alles over vertellen.

  Mommy makeover
  Na een zwangerschap kan niet alleen je buik verslappen, maar kun je bijvoorbeeld ook te maken krijgen met lege borsten die erg van vorm veranderd zijn. Hierdoor voel je je misschien onzeker en niet comfortabel met je eigen lichaam en dat is natuurlijk erg vervelend. Een ‘mommy makeover’ helpt dit te herstellen en zorgt dat je lichaam haar vorm terugkrijgt. De ‘mommy makeover’ bestaat uit verschillende ingrepen die je probleemgebieden aanpakken. Hoe de ingreep er precies uitziet, verschilt per persoon. Meestal bestaat het uit een (mini) buikwandcorrectie en een borstlift of borstvergroting. Een groot voordeel is dat de behandelingen tegelijk, tijdens één ingreep worden uitgevoerd. Zo ben je niet langer uit de running dan nodig is en worden twee herstelperiodes ineen geschoven.

  Expert aan het woord
  Léon van Adrichem is plastisch chirurg. Buikwandcorrecties en ‘mommy makeovers’ behoren tot zijn specialiteiten: ‘Wanneer je bij mij komt voor een intakegesprek, vraag ik altijd eerst wat je het meeste stoort aan je lichaam. Vervolgens bespreek ik wat er mogelijk is en wat de nadelen van iedere ingreep zijn. Op die manier vinden we samen de behandeling die het beste bij jou past. Ik hou er niet van om te zeggen dat iets op een bepaalde manier moét, liever overleg ik dat samen met jou. Ik ben ook altijd eerlijk over de herstelperiode. Zo kom je niet voor verrassingen of teleurstellingen te staan. Ik krijg vaak te horen dat iets precies zo is verlopen als ik had voorspeld, en dat is een mooi compliment. Door samen uitgebreid over de ingreep en alles eromheen te praten, kunnen we uiteindelijk ook samen het beste resultaat bereiken.’

  Velthuis kliniek
  Velthuis kliniek is actief op het gebied van plastische chirurgie, injectables en huidverbetering. Bij de kliniek staat aandacht voor de cliënten centraal. Betrokkenheid en begrip zijn belangrijke pijlers. De specialisten kenmerken zich doordat ze een eerlijk en realistisch advies geven in wat ze voor jou kunnen betekenen. Ook is er ruimte voor nazorg. De specialisten in de kliniek staan altijd voor je klaar. Velthuis kliniek biedt meer dan 60 verschillende behandelingen aan. Een deel van deze behandelingen wordt vergoed door zorgverzekeraars.

  – Hoe lang duurt het voordat ik weer hersteld ben van de ingreep?
  Met name de eerste week moet je zo veel mogelijk rust nemen. Sporten en andere activiteiten die je lichaam zwaar belasten, waaronder ook huishoudelijk werk, kun je zes weken niet uitvoeren. Na de ingreep overleg je met de specialist hoe jouw herstelperiode eruit moet zien en wanneer je alles weer mag doen.

  – Hoe lang duurt het voordat ik weer hersteld ben van de ingreep?
  Nee, dat blijft niet geheel gevoelloos. Het komt doordat de gevoelszenuwen tijdens de ingreep zijn doorgesneden of weggehaald. Het duurt ongeveer een jaar voordat het gevoel terugkeert.

  – Vergoedt mijn verzekering de ingreep?
  Of de ingreep vergoed wordt, hangt af van waar en hoe je verzekerd bent. Je kunt hierover informeren bij je zorgverzekeraar of een afspraak maken bij Velthuis kliniek. Indien je aan de strenge criteria voldoet, kan er een machtiging aangevraagd worden bij je zorgverzekeraar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply