Rate this post
 • Neem jij de tijd om in de spiegel te kijken?
  Rate this post

  In de afgelopen tijd ben ik tegen een heleboel spiegels aangelopen. Deze zeiden allemaal: ‘Je moet beter voor jezelf zorgen.’ De spiegels waren uitspraken van mensen, die mij laten nadenken over wat er nodig is. Want dat er iets nodig is, is duidelijk.

  Ik heb altijd geweten dat het goed is om in spiegels te kijken, maar wat is het toch moeilijk. Want nu ik weet wat de spiegel mij vertelt, wat volgt er dan? Een actie. Juist. Maar daar is kracht voor nodig, helemaal omdat het iets is wat je al tijden hebt onderdrukt (de functie van spiegelen). ‘Ik moet beter voor mezelf zorgen.’ Dat wordt duidelijk als anderen met hun acties iets bij je triggeren. Je stelt jezelf de vraag: ‘Maar voorheen liep het prima samen. Waarom nu niet?’ We zitten niet meer op één lijn. En dan moet je jezelf vragen: ‘Wat spiegelt dit?’ en ‘Wat zegt dit mij?’ Het antwoord op die vragen komt vrij snel. Luister maar naar je intuïtie en je hart.

  Kinderen zijn een kei in spiegelen. Onbewust weten we heel goed wat kinderen met hun (spiegel)gedrag willen laten zien. Kinderen zijn zó mooi zuiver. Daarom laten zij jou bepaald gedrag zien, net zo lang tot jij het (oude) pijnstuk in de ogen hebt gekeken. Tot jij het hebt omarmd en hebt losgelaten. Voel je dat je er hulp bij nodig hebt? Ook om hulp vragen is in je kracht staan. Reiki kan je hier bijvoorbeeld goed bij helpen. Diep in het spiegelbeeld kijken en er iets moois mee doen. Voor jezelf en voor je kind(eren).

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply