4/4 - (2 stemmen)
 • Neem voetklachten serieus
  4/4 - (2 stemmen)

  Bij kinderen komen over het algemeen niet echt voetklachten voor. Dat wil zeggen dat de kinderen het zelf niet als hinderlijk ervaren. Vaak zijn het de ouders die zich zorgen maken over bijvoorbeeld de stand van de voeten, de knieën en het looppatroon. Veel van deze gevallen behoren tot het normale groeiproces, maar er zijn gevallen ­waarbij ingrijpen wel verstandig is.

  Klaagt jouw kind over pijn in de voeten? Dan is het aan te raden om een onderzoek te laten uitvoeren. Enkele klachten zullen spontaan verdwijnen en andere vragen om speciale hulpmiddelen of een behandeling. Het tijdig laten behandelen is erg belangrijk. Aangeboren afwijkingen kunnen door de juiste behandeling zelfs geheel verdwijnen. Tijdens een uitgebreid onderzoek kijken wij onder andere naar de voet-, knie- en heupstand van jouw kind.
  De meest voorkomende voetklachten bij kinderen zijn vaak struikelen, pijn en/of een vermoeid gevoel in de voeten, niet lang kunnen of willen lopen, overliggende tenen en pijn bij het sporten.
  Het skelet van een kind verschilt essentieel van dat van een volwassene doordat het nog groeit. Het ongelijk groeien van botten en spieren zorgt voor een extra belastingmoment bij kinderen. Daarom zijn kinderen gevoeliger voor aandoeningen en letsels die samenhangen met de kwetsbaarheid van hun skelet. Kinderen hebben altijd wel eens hier of daar een pijntje. Voor jou als ouder is het niet altijd gemakkelijk om te bedenken wat je kunt doen. Ons advies: als er sprake is van (vaker terugkomende) pijn en/of als je twijfelt over de stand van de voeten / houding van jouw kind, laat dan de kinderpodoloog eens een onderzoek doen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply