Rate this post
 • Nek- of rugklachten of sportblessures?
  Rate this post

  Acupunctuur werkt heel goed bij heel veel klachten, zoals bij het prikkelbaredarmsyndroom, migraine, spierreuma, tenniselleboog, rugpijn, hoge bloeddruk en slapeloosheid. Vooral bij pijnklachten kunnen er spectaculaire resultaten bereikt worden.

  Een karakteristiek voorbeeld vanuit mijn praktijk: de heer B., 75 jaar oud en wonende in Waddinxveen, heeft medio 2014 een lelijke val gemaakt, waaraan hij een hardnekkige schouder-/ elleboogblessure overhield. Het was niet meer mogelijk om zijn arm boven zijn schouder te heffen of zijn onderarm te draaien zonder heel veel pijn. Diverse therapieën hielpen niet en uiteindelijk, in december 2014, kwam hij bij mij. Ik heb hem met de in dit artikel beschreven Dr. Tan-methodiek behandeld. In de eerste behandelingen was er sprake van pijnverlichting en iets minder stijfheid, maar zowel de pijn als de stijfheid kwamen na een paar dagen weer enigszins terug. Aan het begin van de vierde behandeling was de arm nog wat stijf en pijnlijk, maar kennelijk werd gedurende de behandeling de energieblokkade helemaal opgelost, want aan het eind kon de heer B. zijn arm weer vrijelijk bewegen met totaal geen pijn meer. Tot op heden is de pijn weggebleven en kan hij zijn arm weer volledig gebruiken, dit tot verdriet van zijn tegenstanders bij zijn favoriete sport tafeltennissen.

  Energiecirculatie
  Bij acupunctuur wordt uitgegaan van het principe dat energie in het lichaam door een netwerk circuleert, net zoals bij bloed. In het geval van de energiecirculatie bestaat dit netwerk uit een stelsel meridianen met daarop acupunctuurpunten, die invloed op die circulatie hebben. Het is belangrijk voor je gezondheid, dat de energie onbelemmerd door dit netwerk heen stroomt. Als je nu geblesseerd raakt (je gaat bijvoorbeeld door je rug of je loopt een tenniselleboog op), dan zal dat natuurlijk erg pijnlijk zijn, maar als bijkomend effect kan ook de energiecirculatie in je lichaam verstoord worden. Als die niet hersteld wordt, kunnen de pijnklachten verergeren en kan de blessure zelfs chronisch worden. Door nu door de acupuncturist naalden (die heel dun zijn en daarom bijna nooit pijn doen) te laten zetten in zorgvuldig gekozen acupunctuurpunten, kan de energiecirculatie zich weer herstellen. Je komt weer in balans, waardoor de genezing van je blessure bevorderd wordt. In de regel zal de pijn als eerste verdwijnen.

  Bijzondere methode
  Bij de behandeling van pijn in je rug, nek, armen of benen wordt vooral gebruik gemaakt van ‘Dr. Tan’s Balance ­Method’. Het bijzondere van deze methode is, dat niet op of dichtbij de pijnlijke plek zelf behandeld wordt. Er worden meridianen gebruikt die niet door het gebied van de blessure heen lopen. Op die meridianen worden nu acupunctuurpunten voor de behandeling gekozen. Die kunnen soms ver weg liggen van de te genezen blessure. Uiteindelijk zal de pijnvermindering blijvend zijn en zal naar verwachting de genezing van je blessure volgen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply