Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Nét een stapje extra zetten voor de huid’
  Rate this post

  Al van jongs af aan wilde ik schoonheidsspecialiste worden. Na de middelbare school koos ik er echter eerst voor om een pedicureopleiding te volgen. Meestal is de volgorde namelijk omgekeerd: eerst word je schoonheidsspecialiste en daarna kun je je gaan specialiseren met bijvoorbeeld een pedicureopleiding. Maar ik koos voor deze route…

  In die periode werkte ik ook veel in het drukke bedrijf van mijn ouders, dus een verdere carrière als schoonheidsspecialiste heb ik uitgesteld. En daarna kreeg ik drie kinderen, die ik heb opgevoed. Op mijn 35ste wilde ik mijn carrière toch weer oppakken en ben ik weer terug de schoolbanken in gegaan. Daarna ben ik gelijk voor mezelf begonnen als schoonheidsspecialiste met als specialisaties definitief ontharen en pedicurebehandelingen. Ik huurde in 2000 een pand waarvan het aantal behandelkamers uit te breiden was.

  Als je, zoals ik, pas op latere leeftijd pas echt begint in het schoonheidsvak, ga je je toch afvragen welke kant je precies op wilt. Ik besloot te gaan bieden wat andere salons in de omgeving nog niet boden. Daarom ben ik me gelijk gaan specialiseren, zoals in definitief ontharen met behulp van flitslicht. Dat was toen ik begon enorm in opkomst, en daar kon ik me mee onderscheiden. Mijn salon liep goed, en al na een half jaar had ik meer ruimte nodig in het pand en extra personeel.

  Op dit moment heb ik vier behandelkamers, en ik bied allerlei behandelingen. Daar zitten ook gewoon lekkere verwenbehandelingen bij, maar het allerleukste vind ik om probleemoplossend te werken. Ik ben dan ook medisch schoonheidsspecialiste met 8 specialisaties: acne, permanente make-up, elektrisch ontharen, IPL-laserontharen, bindweefselmassage, camouflage, lymfedrainage en shiatsu. Als een vrouwelijke cliënt bijvoorbeeld last heeft van overbeharing, dan kan ik haar zodanig helpen dat ze ’s zomers zonder schaamtegevoel op het strand kan liggen. Of neem een huidprobleem als acne. Er komen soms cliënten met acne bij me langs, die radeloos zijn en al allerlei middeltjes hebben geprobeerd. Dan kijken we samen op welke manier we het probleem kunnen aanpakken. Daarbij werk ik niet alleen van buitenaf, maar pak ik het probleem ook van binnenuit aan. Er is vaak al snel verbetering te zien; daarom maak ik ook geregeld ‘voor’- en ‘na’-foto’s om de vooruitgang te laten zien. Ik wil nét een stapje extra zetten voor de huid.

  Inmiddels werkt mijn dochter Iris ook in het instituut. Ook zij is begonnen als pedicure, en dat is niet zo gek, want ze is opgegroeid met een pedicure als moeder. Verder doet ze onder andere nagelbehandelingen, endermologiebehandelingen en cryolipolysebehandelingen.

  Met de behandelingen die we aanbieden, kunnen we voor iedereen wel wat betekenen. We hebben alles in huis daarvoor. Maar nog steeds bezoek ik geregeld internationale vakbeurzen, waar nieuwe apparaten en behandelingen worden gepresenteerd, en dan denk ik soms: ‘Oeh, dat wil ik ook gaan bieden’. Je bent nooit uitgeleerd in dit vak!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply