Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Neurofeedback voor het hele gezin

  Heeft jouw kind last van concentratieproblemen, leerproblemen of een laag zelfvertrouwen? Ervaar je zelf stress of slaapproblemen door het heen en weer vliegen tussen gezin en baan? Wil je meer geluk en harmonie in je gezin creëren? Neurofeedback helpt!

  Neurofeedback kreeg zijn bekendheid in Nederland vooral door de toepassing bij kinderen met ADHD en blijkt in de praktijk een goed en natuurlijk alternatief te zijn voor medicatie. Daarentegen beperkt neurofeedback zich niet tot een specifieke klacht of diagnose, want voor ‘iedereen met een brein’ kan neurofeedback baat hebben. NeurOptimal® Neurofeedback wordt ook wel ‘gymnastiek voor de hersenen’ genoemd en traint het brein om een optimale conditie te bewerkstelligen. Hoe fitter je brein, hoe lekkerder je in je vel zit en hoe beter je functioneert.

  Kinderen en jongeren
  De schooltijd is een belangrijke periode in het leven. Kinderen ontwikkelen zich in deze periode op intellectueel, psychisch en sociaal vlak. Ze leren zichzelf kennen, verleggen hun grenzen en er wordt een basis neergezet voor de rest van hun leven. Dit gaat echter niet altijd even soepel als we graag zouden willen zien. Tal van dingen kunnen een belemmering zijn in het vrij ontwikkelen van het kind. Denk hierbij onder andere aan onzekerheid, angst, onrust in het hoofd, hooggevoeligheid, gebrek aan overzicht of concentratieproblemen.

  In de praktijk komt een jongen van 15 met ADHD. Hij geeft aan zich slecht te kunnen concentreren met het maken van zijn huiswerk. Hij wordt snel afgeleid, is druk in zijn hoofd en kan moeilijk het overzicht bewaren. De eerste neurofeedbacktraining bevalt hem goed: hij werd al iets rustiger in zijn hoofd. Na de vierde sessie komt hij trots binnen. Hij heeft de gehele zondag zitten leren zonder dat zijn ouders het moesten zeggen óf dat hij werd afgeleid. De jongen doet uiteindelijk tien sessies. De veranderingen zijn zichtbaar in zijn rustigere gedrag, concentratie tijdens het leren, en in zijn schoolresultaten.

  Ouders
  Ook ouders worden tegenwoordig meer op de proef gesteld. Er wordt meer en meer van je verwacht op de werkvloer, thuis wacht het huishouden, kinderen die naar hobby’s gebracht moeten worden en een partner die ­tussendoor ook je volledige aandacht wil. Veel mensen hebben het gevoel op meerdere vlakken tekort te schieten. Daar kan neurofeedback verandering in brengen.

  Trainen van je hersenen
  Neurofeedback helpt om belemmeringen of klachten te verminderen en het beste in jezelf naar boven te halen, voor jou én je kinderen. Geen lange gesprekken of veel moeite. Het trainen van je hersenen gebeurt op onbewust niveau en is ontspannend en laagdrempelig. Terwijl je een half uur lang naar muziek luistert, of kinderen naar een film kijken, wordt door middel van elektroden de hersenactiviteit gemeten en teruggekoppeld aan het brein. Het brein gebruikt deze informatie om zichzelf te reorganiseren zodat het effectiever en efficiënter gaat werken. Zo wordt je brein fit en sterk voor alles wat er nog op je pad gaat komen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply