Rate this post
 • Neurofeedback voor kinderen en pubers
  Rate this post

  Heb je een hyperactief of juist een dromerig kind? Slaapt je kind slecht? Lukt het niet op school? Is er te veel spanning bij examens of toetsen? Zit je kind niet lekker in zijn / haar vel? Is er een vermoeden of een diagnose van AD(H)D? Neurofeedback kan een oplossing bieden!

  Neurofeedbacktraining is fitness voor het brein, en geschikt voor iedereen. Neuroptimal ®, het softwareprogramma dat wordt gebruikt in de praktijk van Neurofeedback Rhoon, is uniek. Sensoren op het hoofd registreren informatie over de hersengolven, terwijl het kind in een comfortabele stoel naar een film kijkt. Deze informatie wordt teruggekoppeld naar de hersenen, door feedback (korte onderbrekingen) in beeld en geluid. Niet moeilijk of pijnlijk, maar juist leuk en ontspannend.
  Neurofeedback optimaliseert de hersenfuncties. De balans tussen verschillende hersengolven en de samenwerking tussen beide hersenhelften wordt verbeterd. Dit resulteert bij kinderen / pubers bijvoorbeeld in een verbeterde concentratie, AD(H)D-problematiek die hanteerbaar wordt, een kind dat (weer) vrolijk is, een hogere mate van inzet en hogere cijfers op school, meer zelfvertrouwen, betere contacten met leeftijdsgenoten en/of een beter slaappatroon.
  Uiteraard is neurofeedback ook een geschikte methode voor ouders die zelf met deze ­problemen te maken hebben. Ook wordt het vaak ingezet bij burn-outverschijnselen en depressie. Annemiek van Ravens en Tom Rutter van Neurofeedback Rhoon zijn sinds 2010 actief met neurofeedbacktraining. Wil je meer weten? Neem gerust contact op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply