Rate this post
 • Niet eng, wel nuttig
  Rate this post

  Wanneer je aan bloedzuigers denkt, denk je mogelijk snel aan de enge verhalen die je er misschien wel eens over gehoord hebt. Bloedzuigers zijn alleen niet zo eng als wel eens verteld wordt. Bloedzuigers zijn namelijk heel nuttige diertjes en zijn goed voor de gezondheid, mits ze vakkundig worden ingezet natuurlijk.

  Bloedzuiger zijn kleine, medicinale apotheekjes die heel goed ingezet kunnen worden bij veel klachten. Ze worden geplaatst op reflex- en/of pijnpunten, waarna ze een combinatie van tachtig tot honderd werkzame stoffen in het bloed spuiten. Deze stoffen hebben een pijnstillende, bloedverdunnende, ontstekingsremmende, gewrichtssmerende, bloeddruk- en hormoonregulerende en antibacteriële werking.

  Speciaal gekweekt
  De behandeling met bloedzuigers wordt ook wel ‘hirudo­therapie’ genoemd en wordt al vele jaren toegepast in ziekenhuizen en klinieken in onder andere Duitsland. Daar is het trouwens ook gewoon een reguliere behandeling. Elke bloedzuiger wordt maar één keer gebruikt in verband met de hygiëne. Bloedzuigers worden speciaal voor deze behandelingen gekweekt in Duitsland, om ervoor te zorgen dat ze helemaal ziektevrij zijn. Je moet dus geen bloedzuigers uit een vijver bij jou in de buurt gaan gebruiken, maar dit overlaten aan een specialist, zoals SuSanna Oldersma. Zij heeft hiervoor een opleiding gevolgd in Duitsland, en nadat ze die had afgerond, is ze in haar praktijk direct gaan behandelen met bloedzuigers.

  Inmiddels heeft ze al veel mensen met succes mogen helpen bij onder andere onderstaande klachten:
  – alle acute en chronische gewrichtsklachten
  – artrose, reuma
  – slijmbeursontstekingen, carpaaltunnelsyndroom
  – menstruatie- en hormonale klachten
  – spataderen, doorbloedingsklachten
  – migraine, tinnitus
  – slecht geheelde littekens, oedeem
  – en nog veel meer klachten

  Doet het pijn? Is het eng?
  Tijdens de behandeling wordt de bloedzuiger op de juiste plek gezet. Het ‘aanbijten’ van een bloedzuiger voelt als een speldenprikje. Sommige mensen omschrijven het alsof je door brandnetels of een mug gestoken wordt. Er kan een iets jeukerig of branderig gevoel ontstaan, dat na ongeveer 5 minuten wegtrekt. Een bloedzuiger is een parasietje dat zijn gastheer geen kwaad of pijn wil doen, dus hij zorgt er zo snel mogelijk voor dat je er weinig tot geen last van hebt. De bloedzuigers maken een klein en oppervlakkig wondje van 1 mm diep in de huid en zuigen zich vast. Ze gaan dan niet meer van die plek af. Na een tijdje vallen de bloedzuigers van de plekken af. Deze worden direct opgevangen en er wordt een watje op de bloedende plek gelegd. Zodra alle bloedzuigers eraf zijn gevallen, worden de plekken verbonden. De kleine wondjes bloeden namelijk na. Dit is pijnloos en juist goed. Met het nabloeden wordt onder andere lymfevocht met afvalstoffen / bacteriën afgevoerd en stuwing van het weefsel voorkomen. Een bloedzuigerbehandeling duurt ongeveer anderhalf uur en geeft in de meeste acute gevallen bijna onmiddellijk een positief resultaat. Bij chronische klachten treedt het positieve resultaat meestal na 2 of 3 behandelingen op.

  Meer weten?
  Mocht je nog twijfelen, neem dan gewoon even contact op met SuSanna. Zij zal dan alle vragen die je mogelijk hebt beantwoorden en samen met jou kijken of dit de beste behandeling voor je is.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply