Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Niet langer wanhopig door acne
  Rate this post

  Wist je dat ongeveer 85% van de pubers en jongvolwassenen te maken heeft met acne? Acne staat ook wel bekend als ‘jeugdpuistjes’. Pubers hebben hier in het bijzonder vaak last van doordat hun hormoonhuishouding onrustig is. Deze onrustige hormonen zorgen ervoor dat de poriën van de huid vergroten en er meer talg wordt geproduceerd. Doordat de talg in de porie ontsteekt, ontstaat er een puistje.

  Het is een ongevaarlijke huidaandoening, maar kan wel bijzonder vervelend zijn. Als jouw kind hier last van heeft, of misschien jijzelf wel, dan weet je wat voor effect dit kan hebben. Want niet alleen voelt de huid onrustig en misschien zelfs pijnlijk aan, vooral vanbinnen kan het zeer negatieve gevolgen hebben. Je gezicht is altijd zichtbaar, en acne kan iemand dus bijzonder onzeker laten voelen.

  Lagere kwaliteit van leven
  Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat mensen die last hebben van acne aangeven een aanzienlijk lagere kwaliteit van leven te hebben dan mensen zonder acne. Het is dus ook niet opmerkelijk dat wanneer jouw kind of jijzelf met acne kampt, je wanhopig op zoek bent naar een oplossing. Een huidtherapeut kan veel betekenen op het gebied van advies, analyse en behandeling van huidproblemen zoals acne.

  Behandelmethode
  Een nieuwe en effectieve behandelmethode die een huidtherapeut kan uitvoeren tegen acne, is Photo Dynamic Therapy (PDT). Na een eerste dieptereiniging wordt de huid gedurende korte tijd beschenen met blauw licht van een bepaalde golflengte. Het licht zorgt ervoor dat de acnebacteriën die de ontsteking veroorzaken, worden gedood. Hierdoor neemt de acne op den duur af. Maar vrees niet, het licht van de PDT-lamp dat bij deze behandeling wordt gebruikt, gaat niet dieper dan de huid en is niet erg warm. Daardoor beschadigd de huid niet, maar wordt juist het genezingsproces gestimuleerd. De behandeling met PDT is alleen effectief als het in kuurverband gedaan wordt.

  Over
  Dermavita is een gespecialiseerde huidtherapeutische praktijk, gespecialiseerd in het verhelpen, opheffen of verminderen van een huidstoornis of beschadigde huid.
  Je kunt hier onder andere terecht voor behandeling bij:

  – couperose
  – littekens
  – acne
  – overbeharing
  – storende bloedvaatjes
  – pigmentvlekken
  – het verwijderen van tatoeages
  – het behandelen van oedeem

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply