Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Niet lekker in je vel? Zo krijg je je geluk terug!
  Rate this post

  Jij vermoedt dat je een winterdipje te pakken hebt. Niet alleen kom je ’s ochtends pas na 10 keer ‘snoozen’ je bed uit. Ook word je al moe als je alleen al denkt aan de dingen die je normaal wél leuk vindt, zoals met je vriendinnen afspreken of sporten. Omdat jezelf in je bed verstoppen en een lange winterslaap houden natuurlijk geen optie is, is het tijd voor een andere oplossing!

  En die heeft osteopaat Saskia voor je! Saskia: ‘Meer mensen voelen zich in het najaar en in de winter melancholisch en somber. De grote boosdoener hiervoor is een gebrek aan daglicht en vitamine D. Deze twee zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van serotine, ofwel het gelukshormoon. Ook heeft je lichaam moeite om zich aan te passen aan de veranderende weersomstandigheden. In de osteopathiebehandeling zal ik je lichaam op verschillende manieren herstellen, waardoor jij weer meer energie ervaart. Je weerstand krijgt een boost en je gaat je snel weer gelukkig voelen!’

  Osteopathie: wat is dat nou precies?
  Saskia: ‘Als osteopaat heb ik een duidelijk uitgangspunt. Om goed te kunnen functioneren, moeten alle weefsels in je lichaam goed kunnen bewegen. Van de spieren, botten en organen tot het bindweefsel en de bloedvaten. Je lichaam heeft het vermogen om zichzelf te genezen bij schade, zoals bij een verkoudheid of een verwonding. Maar is de balans in je lichaam een lange tijd verstoord, dan kun je klachten gaan ervaren. Denk bijvoorbeeld aan ‘bekende’ klachten als hoofdpijn, of hevige kramp in je nek of rug. Maar het kan óók gaan om somberte, vermoeidheid en andere lastig verklaarbare klachten. Vaak is het niet een afzonderlijke factor (zoals een ziekte, intolerantie of allergie) verantwoordelijk voor de problemen. Eerder gaat het om een optelsom van verschillende factoren of gebeurtenissen. Omdat mijn collega en ik uitgebreide kennis van het lichaam en het functioneren hebben, weten wij altijd het ontbrekende stukje van de puzzel te vinden. Na een uitgebreide anamnese wordt er in overleg met jou overgegaan tot behandeling. Deze vindt uitsluitend met manuele technieken plaats, oftewel met de handen. In een aantal sessies is het mogelijk om weer in balans te komen, en zal je merken dat de klachten verdwijnen.’

  Over Osteopathie Zaanstad

  Osteopaten Marc en Saskia van Osteopathie Zaanstad behandelen mensen in alle leeftijden: van baby’s tot mensen boven de 100. Ben je een intensieve sporter en kamp je met een vervelende blessure? Ook dan kun je osteopathie een kans geven. Nieuwsgierig geworden naar wat de specialisten van Osteopathie Zaanstad voor jou kunnen betekenen? Bel dan vrijblijvend voor meer informatie of voor het maken van een intake. Goed om te weten: osteopathie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Wist je dat…?

  Osteopathie toepasbaar is bij een breed scala aan lichamelijke en mentale klachten? Enkele voorbeelden hiervan zijn depressie, vermoeidheid, stress, nek- en schouderklachten, migraine en spanningshoofdpijn, RSI en maag- en darmproblemen.

  ‘Osteo’ voor ‘bot’ staat en ‘pathos’ voor ‘ziekte’? Desondanks zijn de botten dus lang niet alles wat de osteopaat behandelt!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply