Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Niet meer met plezier naar school?
  Rate this post

  Bij Open Your Eyes komen vooral jongeren die dreigen vast te lopen op school; vaak tegen alle verwachtingen in. Ouders hebben het gevoel dat er meer in hun kind zit dan eruit komt. Ontdekken wat je sterke punten zijn en waar je blij van wordt is niet voor elk kind vanzelfsprekend. Bij het kind is het vertrouwen in zichzelf en het plezier in school inmiddels vaak ver te zoeken. Een van de belangrijkste oorzaken is hun manier van informatie verwerken.

  Tot circa ons 8ste levensjaar verwerken we informatie vooral op een visuele manier. Maar in de loop van de (school)tijd wordt deze manier steeds meer omgebogen naar een talige manier. We leren lezen, schrijven en op volgorde werken. Voor de meeste kinderen geen probleem, maar een deel van de kinderen blijft een voorkeur houden voor het visueel verwerken van informatie: de zogenaamde ‘beelddenkers’. Zij zijn continu bezig met het visualiseren van de aangeboden talige informatie. Dat kost tijd, inspanning en gaat gepaard met onbegrip van de omgeving en frustratie bij zichzelf. Ze denken vaak dat ze niet kunnen leren, terwijl ze alleen maar op een andere manier leren.
  Open Your Eyes is gespecialiseerd in beeld­denkers. Ik ondersteun deze kinderen in waar ze zo goed in zijn: op een visuele manier leren. Want als je weet waar je goed in bent en waar je blij van wordt, gaan je ogen weer open, en kun je de wereld weer vol vertrouwen tegemoet zien. Geïnteresseerd geraakt? Neem dan vooral contact op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply