Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Nieuw begin, nieuwe start…
  Rate this post

  ‘Het leven laat zich niet leiden, dus haal het beste uit iedere dag’: mijn voornemen voor 2020. Ook ik zei bij iedere jaarwisseling ‘Dit wordt mijn jaar!’

  Maar na heel veel lessen in de afgelopen twee jaar weet ik ondertussen dat het leven zich niet laat leiden. Je zult toch, of je het wilt of niet, door bepaalde dingen heen moeten; bepaalde keuzes maken, om te kunnen groeien. Sommige keuzes zijn niet altijd leuk. Je kunt ze blijven uitstellen, maar uiteindelijk zul je toch wel moeten kiezen. Het klinkt heel simpel en gemakkelijk, maar ik weet als geen ander dat het dat zeker niet is. Vaak zijn het keuzes die niet alleen jezelf aangaan, maar die wel degelijk impact hebben op jouw omgeving. Keuzes die grote veranderingen en aanpassingen met zich meebrengen. Dit betekende, voor mij zeker: afrekenen met heel veel angsten, onzekerheden en volledig buiten mijn comfortzone stappen. Zekerheden opgeven door voor mezelf te kiezen en niet helemaal weten hoe nu verder. De keuze maken om de uitdaging toch aan te gaan.

  Deze tweede scheiding heeft er echt ingehakt, en nee, ik zit zeker niet in een slachtofferrol. Natuurlijk heb ik een hoop te verwerken gehad. Ik ben door alle teleurstelling en verdriet heengegaan. Ik heb in een rollercoaster geleefd. En ja, ook ik, als coach, heb een coach. Niets mis mee en zeker niets om je voor te schamen. Uiteindelijk doe je het niet voor een ander maar voor jezelf en geloof me, dit is een ‘cadeau’ aan jezelf van onschatbare waarde.

  Ik ben erachtergekomen dat ik veel meer kan en durf dan ik van mezelf dacht. Maar mijn grootste les was mezelf op de eerste plaats durven zetten zonder te oordelen en oprecht van mezelf houden. Toen ik dit doorkreeg, accepteerde en ermee aan de slag ging, was daar… een nieuw begin; een nieuwe start! Vaker ‘ja’ tegen mezelf zeggen en ‘nee’ tegen een ander, zichtbaar durven zijn, mijn mening vertellen (ook al ging dit gepaard met zweet op mijn rug en een trillende stem). Niet zo streng zijn voor mezelf. Minder onderscheid maken tussen ‘dit is goed’ en ‘en dat is fout’, want ik kan uit allebei iets leren. En wat is nou ‘fout’? Me minder iets aantrekken van wat een ander zegt of vind over hoe ik mijn dingen doe.

  Multitasken is heel erg leuk, maar het is verstandig om eerst goed mijn ene doel duidelijk krijgen en hiermee aan de slag om vervolgens aan mijn volgende doel te beginnen. (Met hier en daar toch kleine multitask-dingetjes. Aard van het beestje…) Nú doorpakken! Iedere dag genieten van wat ik doe en harT werken. Tot snel!

  Omira Schoop

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply