Rate this post
 • Nieuw, en goed
  Rate this post

  De laatste jaren is er veel geschreven over het Paleo dieet. Puur, onbewerkt eten zoals de oermens at (het oerdieet). Een nieuwe trend op voedingsgebied is het Paleo-Vegan dieet, ook wel Pegan dieet genoemd.

  Het Pegan dieet combineert de goede elementen van zowel het Paleo als het Vegan dieet en is gericht op pure, onbewerkte voeding die duurzaam wordt geproduceerd. Eén van de verschillen met het Paleo dieet is dat dierlijke producten, zoals rood vlees, maar een beperkte plaats innemen op een Pegan menu. Een Pegan maaltijd bestaat voornamelijk uit plantaardige voeding en maar voor 25% uit dierlijke voeding.
  Eten volgens de richtlijnen van het Pegan dieet kan veel betekenen voor je gezondheid. Eet je consequent volgens de Pegan voedingsrichtlijnen, dan kun je snel van jouw overtollige kilo’s verlost zijn. Ook heeft het dieet een gunstig effect op het terugdringen van diabetes type 2, de hoogte van het cholesterol, spijsverteringsproblemen en zelfs op auto-immuunziektes.
  De plantaardige basis van dit uitgebalanceerde dieet zorgt ervoor dat je voor langere tijd een goede energiebalans behoudt. Ook horen er in een Pegan maaltijd voldoende gezonde vetten en eiwitten thuis.
  Zuivel en granen kunnen volgens de Pegan richtlijnen beter vermeden worden, vanwege de ontstekingsbevorderende werking. Glutenvrije granen, zoals het pseudograan quinoa, maar ook zwarte rijst en haver passen weer prima in een Pegan dieet.
  Heb je vragen of wil je weten wat een Pegan dieet voor jou zou kunnen betekenen, stuur dan een mailtje naar info@foodsmart.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply