Rate this post
 • Nieuw Juliana Kinderziekenhuis voor Haagse regio
  Rate this post

  Het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ), het Haga Juliana Geboortecentrum en de Kinder Spoedeisende Hulp zijn op woensdag 29 april verhuisd naar het ­Haga­Ziekenhuis, Leyweg 275.

  Het nieuwe onderkomen aan de Leyweg heeft meer faciliteiten met de modernste apparatuur, is veel ruimer en goed voorbereid op de toekomst. Het Ronald McDonald Huis bevindt zich op de bovenste etage. Bovendien is alle spoedeisende hulp voor kinderen én volwassenen nu geconcentreerd op het Haga Spoedplein van locatie Leyweg.

  Verhuisoperatie
  De verhuizing op 29 april naar de Leyweg verliep vlot. De eerste twee couveusebaby’s werden om 6.30 uur precies naar de nieuwe Neonatologie-afdeling op de Leyweg gebracht. Dat gebeurde in speciale vrachtauto’s die meer op een ziekenhuiskamer leken. Bij iedere rit ging een kinderarts en verpleegkundige mee. De Ambulancedienst en Politie Haaglanden waren nauw betrokken bij de gehele verhuisoperatie. Onder politiebegeleiding reden de vrachtauto’s van de Sportlaan naar de Leyweg. Vooral voor de kinderen (en hun ouders) was het een spannende dag. Op de Leyweg werden de eerste kinderen en hun ouders verwelkomd door Marjolein Tasche, directievoorzitter HagaZiekenhuis. Rond 11.20 uur werd de laatste patiënt vervoerd naar de Leyweg. In totaal waren er 35 ritten.

  Kindergeneeskunde en bevallingen
  Sinds de verhuizing van het JKZ en de Kinder Spoedeisende Hulp is (spoed)zorg voor kinderen én volwassenen alleen nog mogelijk op locatie Leyweg. Dat geldt ook voor kraamzorg en bevallingen.
  De inrichting van het nieuwe onderkomen is onderdeel van de benadering van zorgverleners om zieke kinderen af te leiden en te laten ontspannen. Dimbaar gekleurd licht, geurbeleving, vrolijke muurillustraties, speelobjecten en projecties van bewegende animatiefiguren op de muren beïnvloeden de beleving, waardoor een ziek kind minder pijn en angst ervaart en daardoor sneller herstelt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply