Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Dé nieuwe en natuurlijke manier van opbaren
  Rate this post

  Je moet er niet aan denken: jouw dierbare die ­opgebaard ligt. Helaas is dit soms de bittere waarheid. De Bio Sac 200 is een conserveringstechniek om lichamen van dierbaren in goede staat te houden en de ontwikkeling van geuren tegen te gaan, vanaf het moment dat de dood is geconstateerd door de arts.

  Afgelopen november kwam ik in aanraking met de Bio Sac 200, en besloot deze af te nemen van de leverancier. Elke keer laat ik de nabestaanden alle opties zien met betrekking tot het opbaren. De voor- en nadelen van de koelplaat en de Biosac 200 worden uitgebreid besproken. Qua kosten maakt het niet uit: deze zijn voor beide opties hetzelfde. Op deze manier kan dit geen doorslaggevende factor zijn bij de nabestaanden.

  De Bio Sac 200 heeft een aantal voordelen. De nabestaanden hebben namelijk geen bevroren of koud lichaam dat ze aanraken. Ook is er geen motor die constant aan het ‘brommen’ is. Daarnaast kan de opbaring in de huiskamer plaatsvinden, terwijl de kamer aangenaam op temperatuur kan blijven. Dat een lichaam in conditie achteruitgaat, hoort bij het afscheid nemen van de overledende naar de nabestaanden toe. Het hoort bij het rouwproces. En na vijf dagen zijn nabestaanden ook aan het afscheid toe. Dit kun je terugzien bij verschillende families. Ik had bijvoorbeeld met een familie afgesproken dat op zaterdag de kist zou komen en de vader hierin gelegd zou worden. In principe kan het lichaam nog wel een paar dagen mee. Maar de familie is er na vijf dagen echt aan toe om de kist te sluiten. Bij een andere familie kwam naar voren dat ze het zo fijn vonden dat ‘moeder gewoon bij ons in de keuken ligt’. Zo lijkt het net alsof ze haar mening nog kan geven tijdens een gesprek. Daarnaast gaven de familieleden aan dat ze geen last hadden van het lawaai van een motor, en dat was erg prettig. Ook is moeder niet bevroren, en wordt ze niet als een plank in de kist gelegd.

  Ik werk nu al een tijdje met de Bio Sac en heb er erg goede ervaringen mee. Een lichaam kan ook achteruit gaan in conditie in een koelcel of met een koelplaat. Ik kijk altijd naar wat zo aangenaam mogelijk voor nabestaanden is, ook al heb ik een koelplaat in huis.

  – Iepie Lindeboom

  Kenmerken Bio Sac 200:

  • 100% natuurlijk
  • ecologisch bewaren
  • niet-invasieve methode
  • geen nare geuren

  De bloeiende ­paardenbloem, in zijn mooie gele kleur, met zijn fragiele blaadjes en zaadbollen, die door een windvlaag stuk worden geblazen, zie ik als metafoor voor ons leven

  ‘Samen vorm geven aan een mooie herinnering’

  ‘Elk mens heeft een eigen levensverhaal.’ Zo luidt de visie van Iepie Lindeboom. Om deze reden gelooft zij in een persoonlijke invulling van het afscheid. Samen met jou geeft ze vorm aan een mooie herinnering, door een oprechte en liefdevolle uitvaart. Om je wensen in kaart te brengen en alle mogelijkheden te verkennen voor als het zover is, kun je altijd met Iepie in gesprek gaan. In dit vrijblijvende gesprek informeert Iepie je ook graag over alle kosten die bij de uitvaart komen kijken. Op deze manier worden eventuele ­teleurstellingen voorkomen en weet je waar je aan toe bent.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply