Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Nieuwe energie ondanks ziekte

  Gezondheid staat ongetwijfeld bij iedereen op het ‘levens-verlanglijstje’. We wensen het elkaar dan ook graag toe bij verjaardagen, jaarwisselingen en bij de geboorte van een baby.

  Gezondheid maakt het leven gemakkelijker. Je wordt niet of nauwelijks beperkt in je bewegingsvrijheid en dat geeft je de kans om veel te ondernemen in het leven. Maar zodra je lichaam een spelbreker wordt, ontdek je dat de wereld vol obstakels zit. Restaurants, ­pretparken, brievenbussen en balies bij instellingen blijken opeens knap lastige dingen te zijn als je in een rolstoel zit. Brood snijden, haar kammen, knopen van je kleding dichtmaken, flessen of blikken openen: al deze dingen zijn pijnlijk of nauwelijks te doen als je last van je spieren of gewrichten hebt.
  Het zijn niet alleen obstakels waar je tegenaan loopt als je ziek wordt. Door een gebrek aan energie vallen er ook een hoop gezellige uitjes af, wat een druk legt op je sociale leven. Kortom: ziek zijn is zowel lichamelijk als geestelijk een behoorlijke belasting. En als je dan hoopt dat mensen je begrijpen, kom je vaak bedrogen uit.
  Marit van Dijk: ‘Mensen hoeven jou niet begrijpen; je moet het zelf begrijpen. Het kost tijd en energie om iets te aanvaarden waar je niet om hebt gevraagd. Maar misschien kom je zover dat je de ziekte op een andere manier gaat bekijken; als iets wat onontdekte eigenschappen en talenten in jezelf naar boven haalt. Misschien lukt het je niet alleen en wil je een steuntje in de rug. Als dat zo is, kom dan eens langs voor een kennismakingsgesprek en ontdek dat ziekte niet het laatste woord heeft!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply