Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Nieuwe inzichten
  Rate this post

  Het krijgen van borstkanker heeft een enorme impact op je leven en zet je leven plotseling op zijn kop. Na de hectiek van de periode van diagnose, onderzoeken en ingrepen komt er tijd voor diepere verwerking. Iedereen regeert hier op zijn eigen manier op. Voor een ieder brengt deze verwerking andere gevoelens en ervaringen mee, en een ieder gaat op een andere manier om met zichzelf en met haar omgeving. Hoe ga je om met vermoeidheid en hoe vind je een nieuwe balans in lichaamsbelasting en belastbaarheid?

  Haptotherapie biedt ondersteuning om weer balans te vinden in het leven, ook al ben je ziek. Het biedt ondersteuning in de vaak heftige emoties en gemoedsbewegingen. Als je angstig bent, stress ervaart of je zorgen maakt, kan dit onder andere een verkeerde manier van ademhalen versterken. Er kunnen allerlei symptomen ontstaan, zoals een snelle hartslag, drukpijn of benauwdheid op de borst, duizelig zijn, kortademigheid, transpireren of tintelingen naar de armen. Deze nare gevoelens en ervaringen willen we het liefst wegstoppen. Dit maakt het alleen maar erger.
  Haptotherapie biedt mogelijkheden om gevoelens van spanning en angst te verzachten. Samen gaan we op zoek naar lijfelijke reacties van stress op je lichaam. Waar zit spanning? En hoe vertalen emoties zich in je lichaam? De aanraking is helpend om je weer positief te kunnen verbinden met je lichaam, zodat je je lichaam weer als heel en bij je horend kunt ervaren.

  Rust en ontspanning
  Haptotherapie biedt steun in de balansverstoring in het ervaren van rust en spanning. Haptotherapie en daarbij het aanraken van het lichaam (bij het zogenaamde ‘werken aan de bank’) is een ultieme vorm om weer rust en ontspanning te ervaren. Vanhieruit ontstaat er ruimte voor gevoelens en emoties. Deze kunnen vervolgens een plek krijgen, waardoor er juist verzachting in je lijf en gemoed optreedt.

  Inzichten
  Haptotherapie biedt ondersteuning in de manier waarop je wil omgaan met jezelf en je omgeving, zoals herkenning in wat je nodig hebt en steun kunnen vragen aan anderen. Daarnaast biedt het hernieuwde inzichten in zingeving van het leven die het hebben van ziekte kan bieden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply