Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een nieuwe lente zonder hooikoorts
  Rate this post

  Het is weer de tijd van hooikoorts! Heb je daar last van, dan loop je dus de hele dag met een snotterneus, tranende en vaak jeukende ogen en vaak een zere huid rondom je neus (van het snuiten) en onder de ogen. Je immuunsysteem reageert op stoffen (pollen) die binnen­komen met het aanmaken van een hoeveelheid histamine. Dat proces veroorzaakt dan weer de klachten. Maar de oorzaak ligt in de darmen!

  Hoe kan dat dan? Het immuunsysteem, dat voornamelijk achter de darmwand ligt, bepaalt eigenlijk welke stoffen de darmwand mogen passeren. Nu blijkt vaak dat de ‘deuren’ constant openstaan. Dat komt door onvolwaardige voeding, gifstoffen, verstoorde darmflora enzovoort. Dit noemen we de ‘lekke darm’. Die gaatjes zitten niet alleen in die lekke darm, maar in de gehele slijmvlieslaag ‘van mond tot kont’. De slijmvliezen zijn eigenlijk de barrière tussen de buitenwereld en onze binnenwereld. Die moeten goed gesloten zijn, zodat er geen stoffen ongenodigd kunnen binnendringen. Die slijmvliezen zitten dus ook in onze mond, onze neus- en keelholte en rondom de ogen. Pollen in de lucht komen ongenodigd binnen en geven door de reactie van het immuunsysteem de bijbehorende klachten.

  Hoe kunnen we dat probleem oplossen? Als eerste zetten we voedingssupplementen in, om de darm, en dus ook de rest van de slijm­vliezen, te dichten. Daarnaast gaan we je systeem minder gevoelig maken voor de pollen met bioresonantie of homeopathie.

  Door het gebruik van anti-histaminica onderdruk je de klachten alleen maar. Je moet de oorzaak aanpakken om werkelijk van je klachten af te komen. Na één behandeling zien we vaak al grote positieve veranderingen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply