Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Nieuwetijdskinderen en -jongeren
  Rate this post

  ‘Wie zijn wij eigenlijk en waarom zijn wij hier?’ Met deze vragen lopen kinderen en jongeren vaak rond, zonder dat ze hier thuis of op school echt antwoord op krijgen. Dit terwijl veel kids juist in deze tijd van alles voelen of zien wat niet verklaard kan worden vanuit het rationele perspectief. Het huidige onderwijs sluit gewoon niet goed meer aan bij deze nieuwetijdskinderen en -jongeren, waardoor zij soms het gevoel krijgen dat er iets mis is met hen. Maar wat nu als het tegenovergestelde het geval is en dat het onderwijssysteem juist wel een bezempje kan gebruiken?

  ‘In deze westerse maatschappij is voelen ondergeschikt geraakt aan denken. Dit terwijl ons gevoel juist ons navigatie¬systeem is op weg naar ons ware zelf’, aldus Sandra Valk, eigenaar van Sensibel Academie voor Healing & Bewustzijn. Sandra heeft zelf ervaren hoe het is om als gevoelig kind op te groeien in een met name cognitief ingestelde maatschappij. ‘Het heeft lang geduurd voordat ik begreep dat mijn gevoeligheid juist een kwaliteit was’, vertelt zij. ‘Ik had in mijn jeugd vaak het gevoel dat ik niet dezelfde taal sprak als mijn ouders en andere mensen om mij heen, waardoor ik mij behoorlijk eenzaam heb gevoeld.’

  Liefde, respect en verbinding
  Op een gegeven moment is Sandra in aanraking gekomen met meditatie, intuïtieve ontwikkeling en bewustzijnsontwikkeling. Sindsdien heeft zij haar draai aardig gevonden in het leven. Vanuit haar holistische kijk op het leven is zij opleidingen, trainingen en individuele begeleiding gaan geven om over te dragen dat mensen energetische, spirituele wezens zijn. ‘Ik ben erachter gekomen dat wij tot veel meer in staat zijn dan wij aanvankelijk hebben geleerd. We zijn scheppers en het is mogelijk om het leven te realiseren waar wij werkelijk naar verlangen. Energie voelen, interpreteren en beïnvloeden horen bij onze wezenlijke natuur, want feitelijk zíjn wij energie. Willen wij een maatschappij creëren waarin liefde, respect en verbinding centraal staat, dan zullen we het huidige onderwijssysteem dusdanig moeten gaan inrichten dat meditatie en het ontdekken van onze ware essentie, hier op zijn minst onderdeel van uitmaakt.’

  Spirituele ontwikkeling voor kinderen en jongeren
  Samen met haar collega’s Daisy Hofman en Ian Quak heeft Sandra activiteiten ontwikkeld om hoogsensitieve kinderen een plek te bieden waar zij vragen kunnen stellen en hun spirituele aard verder kunnen ontdekken. Iedere 1e en 3e maandagavond van de maand kunnen jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 20 jaar terecht voor informatie en oefeningen op het gebied van meditatie, gronden, zingeving, energie voelen en lezen, HSP, reïncarnatie, de kracht van gedachten, gidsen, de ziel, aura’s, kristallen en nog veel meer. Iedere 1e woensdagmiddag van de maand kunnen kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 11 terecht bij Sensibel. Vanaf 2021 worden er ook in weekenden workshops georganiseerd.

  Ken jij of heb jij ook een kind of jongere die geïnteresseerd is in meditatie en spirituele ontwikkeling? Wijs ze dan op deze activiteiten!

  Over Sensibel
  Wil jij bezig zijn met bewustzijnsontwikkeling en spiritualiteit? Of kamp je met emotionele problemen of fysieke klachten of aandoeningen, en wil je hier graag hulp bij? Bij Sensibel Academie kun je terecht voor opleidingen, trainingen, individuele begeleiding en overige activiteiten op het gebied van bewustwording, meditatie, spirituele ontwikkeling, persoonlijke groei, healing, zelfheling, energetische therapie, reading en mediumschap.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply