Rate this post
 • Niks alternatief!
  Rate this post

  Vol overgave is de praktijk YMA in Leerdam afgelopen oktober aan zijn nieuwe start begonnen. Een herstart van part-time naar full-time, met de aanvulling van acupunctuur en Tuina.

  De eigenaresse, Sandra Yma Vonk-Jansen, heeft na een studie van 5 jaar eind juni 2014 haar diploma Acupunctuur gehaald. De HBO-opleiding Acupunctuur bestaat uit:
  – 1 jaar BVO, basisvakopleiding Traditionele Chinese Geneeskunde
  – 1 jaar Medische Westerse Basis
  – 2 jaar acupunctuur
  – 1 jaar Cpion/Plato-certificering

  Een paar maanden na haar examens werd zij ontslagen als SAP-consultant: na ruim 15 jaar in de ICT een nieuwe uitdaging. Het werd snel duidelijk dat de uitbreiding van YMA praktijk een serieuze oplossing was. Naast acupunctuur wordt er Tuina-therapie (massage) en lifestyleadvies gegeven. Kleine, chirurgische stalen naaldjes worden in een bepaalde volgorde in het lichaam geplaatst. Deze naaldjes stimuleren het zelfgenezend vermogen van het lichaam (heel kort door de bocht, maar dit is de beste uitleg van vijf jaar studie in één zin). Tuina is het beste uit te leggen als een combinatie van Chinese sportmassage en fysiotherapie.
  Acupunctuur en Tuina zijn complementaire therapieën voor diverse aandoeningen als maag-/ darmproblemen, slaapproblemen en burn-outproblematiek. Het zijn geen ‘alternatieve’ therapieën, omdat zij niet beter of slechter zijn dan de bestaande westerse geneeskunde. Chinese Geneeskunde als acupunctuur en Tuina zijn mooie aanvullingen op de bestaande geneeskunde in Nederland en beantwoorden daarom aan het doel van YMA praktijk: een samenwerking met huisartsen en specialisten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply