Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • NLP en de blauwdruk voor je leven
  Rate this post

  Tegen de achtergrond van jouw sociale omgeving en persoonlijke geschiedenis ontwikkel je een bepaald idee over je leven, over anderen en de wereld. Hoe jij gevormd bent, bepaalt wat je aandacht geeft. Zelfs als je dat niet langer wilt, reageer je auto­matisch. Om tot nieuwe keuzes en waarnemingen te komen, is het nodig om je conditionering transparant te maken. Te ontdekken wie jij zelf bent en met welke patronen je door je opvoeding zit opgescheept.

  NLP is verbluffend efficiënt met eenvoudige, tastbare inzichten. Het laat zien hoe iemand zich tegenhoudt en hoe iemand zich motiveert. NLP onderwijst verbaal en non-verbaal goed contact, praktische taalvaardigheden, effectieve vraagstijlen en het ordenen van informatie. Verder geeft het inzicht in de neurologische samenhang van ons denken met de fysieke reacties van emoties en gedrag. NLP gaat uit van de subjectieve ervaring van mensen. Ieder mens filtert de werkelijkheid en creëert zo een eigen model van de wereld. Samengevat kun je stellen dat NLP een model is dat je helpt je denken, voelen en handelen te verbeteren, te verdiepen en te integreren. Daardoor kom je tot een uitstekende communicatie met je leven; de beste basis om succesvol te zijn.

  Een gezond en sterk ego
  NLP is een snelweg naar het transparant maken van je conditionering. Wat je onderzoekt is de werking van je brein en hoe dat resultaat zich uit in communicatie en gedrag. Je hebt een lichaam, een omgeving, je hebt gedrag, capaciteiten, normen en waarden, je hebt overtuigingen over van alles en een zelfbeeld waar je vaak commentaar op hebt. Door de zelfkennis ontwikkel je een gezond en sterk ego. Wanneer jouw ego dan ten dienste staat van je ‘ware zelf’, kun je je bezighouden met wat de bedoeling van jouw leven is hier op aarde, met alle mogelijkheden die je volgens jouw blauwdruk ter beschikking hebt. Dan trek jij zelf aan de touwtjes en wordt het een inspirerende reis.

  Leven volgens jouw blauwdruk
  Op een bepaald moment in je leven wil je naar een ver­dieping van wie je bent. Waar je in je leven tegenaan loopt of bent gelopen heeft met meerdere factoren te maken. Om sneller je eigen pad te lopen, organiseer ik speciale weken op een mooie plek in Europa. In die weken ligt het accent op het weten, begrijpen en toepassen van jouw blauwdruk in je leven. Tijdens de retraite-weken worden de meest effectieve interventies ingezet om blokkades op te ruimen die jouw blauwdruk in de weg zitten. We duiken aan de hand van de blauwdrukinformatie in jouw persoonlijke geschiedenis en maken de weg vrij voor een andere toekomst. Kijk voor een sfeerimpressie op YouTube (zoek op ‘Blueprint Lifestyle Retreat’).

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply