Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Nooit meer bang voor een verkeerde keuze

  Het leven bestaat uit keuzes maken. Let maar eens op hoeveel keuzes je op een dag maakt. Dit varieert van kiezen wat je voor de lunch gaat eten of welke broek je aantrekt tot de keuze voor een nieuw huis, een ­andere baan of het uitbreiden van je gezin. De een maakt een keuze binnen een paar minuten, terwijl een ander er dagen, weken of zelfs jaren over doet.

  Wat voor type ben jij? Maak jij gemakkelijk een beslissing en laat je je daarbij leiden door je verstand of je gevoel? Of gaat keuzes maken bij jou gepaard met veel stress en langdurige overwegingen waar je soms zelf een beetje moedeloos van wordt? Op het gebied van keuzes maken bestaat geen goed of fout; het gaat erom dat jij je prettig voelt tijdens het keuzeproces en je je goed voelt bij jouw uiteindelijke beslissing. Maar wat als je zoveel last heb van je eigen keuzeproces, omdat je bang bent om te kiezen en daardoor helemaal geen keuze maakt? Dan is het de hoogste tijd om daar iets aan te veranderen.

  Besluiteloosheid omzetten in daadkracht
  NLP-behandelaar Monique Dijkgraaf: ‘Wist je dat je een groot deel van je keuzes onbewust maakt? Dat komt omdat je voor 97% functioneert met je onbewuste brein – je intuïtie of onderbuikgevoel – en maar voor 3% met je bewuste brein. Met NLP gebruik ik het onbewuste brein om je besluiteloosheid snel en effectief om te zetten in daadkracht. NLP is geen therapie, dus we voeren geen ­intensieve gesprekken en het is ook niet nodig om terug naar het verleden te gaan. NLP is juist een heel praktische en ­effectieve methode waarmee je meer grip op je gedachten en gevoelens krijgt. Ook kun je beter leren communiceren met de mensen om je heen.’

  Vertrouwen op je onderbuikgevoel
  In het geval van keuzes maken, helpt NLP je om te leren vertrouwen op je onderbuikgevoel. Daardoor stel je ­beslissingen niet langer uit en ben je ook niet meer bang dat je een verkeerde keuze maakt en faalt. Je voelt je ­zelfverzekerder en het leven gaat je gemakkelijker af. Een gevoel van opluchting overheerst. In het leven heb je nooit garanties dat jouw keuze het ideale resultaat oplevert. Maar wat het gevolg ervan ook is, het is jóúw keuze en dus de juiste keuze, want je hebt hem zelf gemaakt.

  NLP en NEI: effectieve combinatie
  Monique combineert NLP doorgaans met NEI (Neuro-Emotionele Integratie), omdat deze combinatie zeer effectief is. De centrale gedachte achter de NEI-therapie is dat iedereen zowel een bewustzijn als een onderbewustzijn heeft. In je onderbewustzijn is alles uit je verleden opgeslagen. Door middel van NEI kan Monique bekijken waar bij jou een blokkade zit, en welke emotie daarmee gemoeid is. Met behulp van eenvoudige spiertesten uit de kinesiologie (‘de leer van de beweging’) zoekt Monique naar het ontstaansmoment van deze emotie. Als dat gevonden is, kan ze ervoor zorgen dat je die emotie loslaat, zodat je lichaam zichzelf verder kan herstellen en je weer in balans komt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply