Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Nooit meer te veel betalen voor energie
  Rate this post

  Baal jij ook altijd van de hoge energierekening? In de toekomst zal die rekening een stuk lager uitvallen als je rekening houdt met de volgende tips.

  Tip 1: Zorg voor een beter geïsoleerd huis
  Investeren in het isoleren van je huis is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen als je wilt besparen op je energiekosten. Door de isolatie blijft de warmte binnen en de kou buiten, en hierdoor hoef je veel minder gebruik te maken van de verwarming. Dit scheelt dus enorm in je energiekosten. De grote vraag is: ‘wat moet ik allemaal isoleren?’ Je bent al een heel eind op weg als je dubbel glas hebt in de ramen van je huis. Enkel glas houdt veel te weinig kou buiten. Installeer dus dubbel glas als je dit nog niet hebt. Daarnaast is het verstandig om het dak, de muren en de wanden van je huis goed te isoleren.

  Tip 2: Let op wanneer de verwarming aanstaat
  Als je de verwarming hebt aangezet, is het slim om alle ramen en deuren dicht te houden, zodat er geen warmte ontsnapt. Als je het huis verlaat, zet de verwarming dan uit. Hiermee bespaar je veel energie en daarmee ook energiekosten. Ben je hooguit een half uur weg, dan kun je de verwarming beter aan laten staan, omdat het meer energie kost om de verwarming weer op te starten als je hem uit hebt gezet.

  Tip 3: Vergelijk energie
  Als je energiecontract bijna afloopt, is het verstandig om energie te vergelijken via een online vergelijkingssite zoals Overstappen.nl. Via een vergelijkingssite kun je gemakkelijk energie vergelijken en zien welke energieleverancier het beste bij je past. Aangezien je elk jaar een welkomstkorting ontvangt, loont het om elk jaar over te stappen naar een energieleverancier. Op deze manier kun je tot wel € 450,- besparen per jaar!

  Tip 4: Zonnepanelen
  Een goede manier om op lange termijn te besparen op energiekosten, is door in zonnepanelen te investeren. In ongeveer 10 jaar heb je de investering eruit en vallen je maandelijkse energiekosten veel lager uit. Daarnaast zijn zonnepanelen niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Je bent dus dubbel zo goed bezig! Wil je nog duurzamer wonen? Kies dan voor een energieleverancier die alleen groene stroom levert. Groene stroom wordt voornamelijk opgewekt door windenergie en is een mooie aanvulling op de zonnepanelen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply