Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Nooit meer uitgelopen eyeliner!
  Rate this post

  Is het bij jou thuis ook iedere ochtend spitsuur? Je springt snel onder de douche. Vervolgens gauw aankleden, je haar doen en dan ook nog je make-up netjes aanbrengen. Probeer dat maar eens te doen terwijl de kinderen wakker worden, om je heen springen en je aandacht vragen en je nog het ontbijt en de lunchpakketjes voor iedereen klaar moet maken.

  Er valt veel tijd te winnen wanneer je voor permanente make-up (PMU) kiest én je ziet er altijd netjes uit. Met behulp van een heel dunne naald wordt een speciale, huidvriendelijke kleurstof in de tweede huidlaag gebracht. Kies bijvoorbeeld voor mooie, volle wenkbrauwen, gelijk van vorm. De haartjes zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. Of kies voor een strakke eyeliner die je ogen mooi laten uitkomen. Ook je lippen kunnen op een natuurlijke wijze geaccentueerd worden.

  Tijdwinst
  Met permanente make-up sla je twee vliegen in één klap: een verzorgde look én tijdwinst tijdens je ochtendritueel. Tijd die je wel op een betere manier kunt doorbrengen. Door gezellig de tijd te nemen om rustig met de kids te ontbijten bijvoorbeeld. Op die manier begint je drukke dag een stuk relaxter! Welke moeder wil dit nou niet?

  Voel je weer compleet
  Veel vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan, kiezen voor een borstreconstructie. Het silhouet is dan weliswaar weer intact, maar veel vrouwen zien het ontbreken van de tepel als een groot gemis. Met behulp van medische pigmentatie is het mogelijk om een heel natuurlijk resultaat te creëren, waarbij de tepel niet van echt te onderscheiden is. Het lijkt net alsof je echt een tepel óp de huid hebt!

  3D-technieken
  Bij medische pigmentatie wordt gewerkt met de nieuwste 3D-technieken, waarbij met licht en schaduw wordt gespeeld. Er kan niet alleen gezorgd worden voor een areola, het ronde of ovale pigmentkleurige stuk huid rond de tepel (de ’tepelhof’), maar ook de Montgomerykliertjes, de bultjes rondom de tepelhof, kunnen nauwkeurig worden ingetekend, zodat een zeer realistisch 3D-effect wordt verkregen.
  PMU-specialiste Floor van Egmond-Heddes gebruikt verschillende naalden en pigmenten voor een mooi, genuanceerd resultaat. Het pigment wordt in de lederhuid aangebracht, waardoor de kleur het best tot zijn recht komt.
  Tijdens de intake wordt alle tijd genomen om de mogelijkheden en wensen te bespreken. De kleur, grootte en vorm worden uitgebreid doorgenomen. De te behandelen borst wordt ingetekend en samen met jou voor een spiegel besproken.

  Behandelingen
  De behandeling bestaat uit drie sessies, met elk 6 tot 8 weken daartussen. Na de intake worden de wensen uitvoerig besproken: welke kleur en welke vorm is het meest geschikt? De behandeling duurt gemiddeld een uur.

  Wenkbrauwen
  Als je een chemokuur ondergaat, verlies je doorgaans je haar; niet alleen je hoofdhaar, maar ook je wenkbrauwen. Pigmentatie van je wenkbrauwen kan dan een oplossing zijn. Soms kun je dit laten doen voordat je eigen wenkbrauwen uitvallen. De permanente make-up heeft dan precies dezelfde vorm en hoogte als jouw eigen wenkbrauwen. Laat je hierover adviseren.

  Voordelen van permanente make-up
  Permanente make-up is een ideale oplossing voor iedereen die:
  – moeite heeft met opmaken of weinig tijd heeft voor het aanbrengen van make-up
  – geen volle wenkbrauwen of zelfs helemaal geen wenkbrauwen heeft
  – contactlenzen draagt
  – brildragend is
  – allergisch is voor make-up
  – aan sport doet of de sauna bezoekt
  – geen wenkbrauwen heeft door alopecia of chemokuur

  Streven naar perfectie
  Medisch en Cosmetisch permanente make-up specialist Floor van Egmond-Heddes: ‘De ontwikkelingen in mijn vakgebied gaan razendsnel. Gelukkig maar, want bij het mooier of completer maken van mensen moet de lat hoog gelegd worden. Ook na 21 jaar blijf ik naar perfectie streven. Ik ben gediplomeerd en gecertificeerd door de NSGP (Nederlandse Stichting van Geregistreerde Permanente make-up specialisten). Ik ben actief op zowel medisch als cosmetisch vlak en behoor tot een kerngroep van Nederlandse permanente make-up specialisten die regelmatig bij elkaar komt om nieuwe ontwikkelingen te bespreken en ervaringen en kennis uit te wisselen. Sinds 2001 run ik mijn eigen salon: Foola Beauty in Obdam. Ik ben PMU Artist van AcademyS. Die heeft de techniek ‘Magic Shading’ ontwikkeld. Dit is een prachtige techniek om heel natuurlijke wenkbrauwen of full-lips mee te creëren. Maar de academie heeft ook de Stardust-techniek ontwikkeld. Dat is een (oog)schaduwtechniek met meerdere kleuren. Ik volg nog heel regelmatig mastertrainigen in zowel binnen- als buitenland. En… ik ben 3e geworden bij een World Championship Microblading!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply