Rate this post
 • Nooit te oud om te leren
  Rate this post

  We worden steeds ouder, en oud worden brengt meestal ongemakken met zich mee. Aandoeningen als artrose, cognitieve beperkingen en urine-incontinentie leiden tot verlies van zelfstandigheid, waardoor ouderen een groter beroep op zorg moeten doen. Door de vergrijzende bevolking neemt het aantal ouderen met deze aandoeningen alleen maar toe.

  Uit recent onderzoek blijkt dat een lichamelijk actieve leefstijl of een specifiek oefenprogramma deze beperkingen in het dagelijks leven van ouderen kan voorkomen of verminderen.
  De relatie tussen dagelijkse lichamelijke activiteit en de kans op het ontstaan van beperkingen in het dagelijks leven bij ouderen laat zien dat bij regelmatig bewegen de kans op beperkingen met ruim 50% afneemt. Opvallend is ook dat dit geldt voor ouderen die al lichte beperkingen hebben.
  Het is mogelijk om dit proces van voortschrijdende beperkingen proactief te vertragen door deelname aan oefentherapie, gericht op de dagelijkse activiteiten. Dit geldt zelfs tot op hoge leeftijd en bij kwetsbare ouderen. De grootste uitdaging is om ouderen aan het bewegen te krijgen en vooral te houden.
  Oefentherapie is een paramedische behandelmethode, gericht op het behandelen en voorkomen van klachten, en is dus bij uitstek geschikt voor ouderen. Hoe jonger geleerd, hoe beter, en men is nooit te oud om te leren!
  Voor individuele begeleiding of in groepsverband kun je terecht in de praktijk voor oefentherapie Mensendieck.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply