Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Nu ben jij aan de beurt
  Rate this post

  Je mag bewust voor jezelf kiezen. En als je zou kunnen kiezen: wat zou je dan willen? Zo’n heerlijke metamorfose, zoals te zien in dit magazine? Voor Karin werd de gehele styling verzorgd, passend bij haar persoonlijkheid, maar ook een tikkeltje vernieuwend en spannend. De foto’s naderhand worden gemaakt binnen de mogelijkheden van locatie, maar vooral ook is het een kwestie van tijd.

  Tijd en foto’s: we maken allemaal snel even een foto met onze telefoon. Ideaal en we leggen, denk ik, meer momenten vast dan we de afgelopen jaren hebben gedaan. Wat we meemaken en waar we zijn, of wat anderen juist moeten zien. De selfie daarentegen is een ander verhaal. Deze is natuurlijk nooit in één keer gemaakt. Daar gaan heel wat probeersels aan vooraf. En door de mogelijkheden met de gezichtscorrectie en glamoureffecten hebben we bijna geen realistisch beeld meer van onszelf. In sommige gevallen vind ik het best leuk om er 15 jaar jonger uit te zien, zonder rimpels, om een smaller gezicht te hebben en van die amandelvormige, stralende ogen. Maar dit staat wel heel ver weg van de realiteit. Het is het vervormen dat mij tegenstaat. Je mag dus blijkbaar niet meer zijn zoals je bent, ook op een selfie… Of ‘juist’ op een selfie moeten we eruitzien zoals de camera / telefoon het wil. Volgens de juiste richtlijnen.

  Met de metamorfose accentueren we jouw mooie kenmerkende eigenschappen en kun je in de spiegel kijken: ‘Ben ik dit?’. En hoewel je denkt: ‘Ben ik dit?’, blijkt dit toch in je te zitten. We hebben alleen maar aandacht geschonken aan jou, om jou te laten stralen.
  Dat vind ik het mooie aan fotografie: om dat speciale uit de mens, uit jou, te halen. En ja, dan kom ik uit op de tijd die je aan jezelf wilt besteden.
  Wanneer jij dan aan de beurt bent, mag je ook wel echt verwend worden. Lekker de tijd voor je haar en make-up en aansluitend een fotoshoot. Gewoon van jezelf. Een cadeau voor jezelf… En anderen mogen daar best van meegenieten; nou ja, van het eindresultaat, want dit is jouw tijd.

  Voor Sharon is visagie niets onbekends. Zij is dagelijks bezig met schoonheidsbehandelingen en make-up, maar dan voor haar klanten. Dit keer was zij het model, en voor de camera staan is dan toch wat anders dan zorgen dat iemand er goed op komt. Uiteindelijk heb ik na de shoot een bewerking gemaakt van twee foto’s en op glas laten afdrukken. Nu hangt het een aantal maanden in de Wijnbar in Alphen aan den Rijn, zodat iedereen het resultaat mag komen bewonderen. Daarna gaat het terug naar haar huis, en is het bijzondere cadeau voor haarzelf op de plek waar het hoort!

  Wanneer ben jij aan de beurt? Wanneer kies jij voor jezelf? Je mag er zijn… Ook zonder glamoureffect!

  – Judith Demoed

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply