Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (2 stemmen)
 • ‘Ik kan nu beter mijn grenzen aangeven’
  4/4 - (2 stemmen)

  Wendy (40 jaar): ‘Ik had altijd de neiging om conflicten uit de weg te gaan en de ‘lieve vrede’ te willen bewaren. Ik ging vaak aan mijn eigen gevoel voorbij en vond het lastig om mijn grenzen aan te geven. Door een aantal situaties waarmee ik te maken kreeg, merkte ik dat ik hier verandering in wilde brengen. Dat ik mezelf wél wilde laten horen en mijn grenzen wilde aangeven. Daarnaast was ik altijd druk in mijn hoofd. Ik wilde meer naar mijn gevoel kunnen luisteren.’

  ‘Judith heeft me door verschillende oefeningen geleerd om meer naar mijn lijf te leren luisteren. Wat voel ik? Waar voel ik het? En kan ik het toestaan? Door deze oefeningen regelmatig te doen, kom ik nu gemakkelijker in mijn gevoel en zit ik minder op het zolderkamertje in mijn hoofd. Samen hebben we stapsgewijs doelen bepaald waar ik gericht mee aan de slag kon. Dankzij deze handvatten lukt het me steeds beter om mijzelf te laten horen en mijn grenzen aan te geven; iets waar ik enorm trots op ben!’

  Haptotherapie helpt je om meer stil te staan bij jezelf en vanuit dat gevoel weer bewust keuzes te maken. Het is een ervaringsgerichte therapie. Je ervaart aan den lijve welke patronen je in de loop der jaren hebt ontwikkeld. Het is een manier om beter in contact te komen met jezelf en met de ander. Waar word je écht blij van? En ook: waar niet? En handel je daar ook naar? Dus: zorg je goed voor jezelf? Haptotherapie kan je helpen om je hoofd weer in contact te brengen met je lijf!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply