Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Nu écht van het roken af!
  Rate this post

  De kans om op eigen kracht te stoppen met roken is slechts 3%. Hypnotherapie kent een veel hoger slagingspercentage.

  Marcel Borst is als hypnotherapeut in Amsterdam gespecialiseerd in stoppen met roken. Hij is met zijn slagingspercentage van 85% een van de meest succesvolle hypno­therapeuten op dit gebied. Marcel geeft daarom ook opleiding aan collega-therapeuten in zijn eigen aanpak.

  Voor 90% gedrag
  Roken is gedrag, geen verslaving. Stoppen met roken is dus eigenlijk heel gemakkelijk. De meeste rokers denken dat ze verslaafd zijn. Zij gebruiken de ‘verslaving’ als excuus om te blijven roken. Ze kunnen er dan immers niets aan doen: ze zijn ‘verslaafd’. Maar wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat roken voor 90% gedrag is en slechts voor 10% speelt de verslaving aan nicotine mee. Gedrag is heel gemakkelijk te veranderen met hypnose. De verslaving aan nicotine is meestal na 2 tot 3 weken volledig uit het lichaam verdwenen.

  Stress, rust en kalmte
  De roker zegt altijd dat roken rust en kalmte geeft. Maar als je rookt, dan zou je het willen laten en als je het laat, dan zou je het willen doen. Roken geeft dus altijd stress en onrust. Wat de roker vergeet, is dat de niet-roker zonder sigaretten die rust en kalmte van nature altijd voelt.
  Rokers ervaren ook stress als hun sigaretten bijna op zijn. Ze ervaren pas weer rust als ze weer een vol pakje hebben. Het is dus een illusie dat een sigaret rust geeft. Het tegenovergestelde is juist waar: het geeft alleen maar stress en onrust.

  Uitleg
  De hypnosesessie ‘stoppen met roken’ bij Marcel Borst duurt meestal ongeveer 2 uur. In een voorgesprek van een uur vertelt Marcel precies hoe je brein en je onbewuste werkt. Ook legt hij uit wat gedrag en wat een verslaving is. Hierdoor begrijp je direct dat je als roker helemaal niet verslaafd bent. Marcel legt ook nog uit hoe nicotine werkt en welke invloed die heeft op je hersenen en je lichaam.

  Sessie
  Daarna volgt de hypnosesessie zelf. Ook die duurt ongeveer een uur. In dat uur past Marcel diverse hypnosetechnieken toe die ervoor zorgen dat je na de sessie een niet-roker bent geworden. En dat betekent dat je geen enkele behoefte meer voelt aan een sigaret en geen enkele gedachte meer hebt aan een sigaret. Het is gewoon geen onderdeel meer van je leven. Of, zoals een cliënt van Marcel als reactie achterliet: ‘Het is gewoon irritant om te ontdekken hoe gemakkelijk het is om te stoppen met roken.’

  Bedrijven
  Naast individuele sessies geeft Marcel ook workshops voor bedrijven. 85% van zijn cliënten is na één sessie al gestopt met roken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply